Манник - страва хоч і споконвічно російське, але тропічні нотки завжди вигідно доповнюють його. Так, в якості експерименту ви можете приготувати манник з бананами. Ароматна бананова випічка завжди користується у їдців особливою любов'ю і перевірити це можна на власному досвіді, приготувавши страви за нашими рецептами представленим нижче.
Як приготувати банановий манник?
Інгредієнти: банани - 2 шт.; манна крупа - 150 г; борошно 160 г; маргарин (вершкове масло) - 100 г; цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; кефір - 250 мл Приготування Борошно просіваємо разом з розпушувачем і перемішуємо суху масу віночком. Манну крупу залишаємо набрякнути теплом домашньому кефірі 30-35 хвилин, після чого додаємо цукор і яйця і ретельно збиваємо всі інгредієнти до однорідності. Вводимо в суміш розтоплене вершкове масло, знову перемішуємо і починаємо вносити порціями просіяне з розпушувачем борошно, постійно збиваючи тісто віночком.
Форму для випікання змащуємо маслом і виливаємо в неї половину всього тесту. Розподіляємо по поверхні кружечки бананів, заливаємо все залишками тіста і укладаємо залишки бананів. Випікаємо манник в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
Рецепт лепешняку з бананом та шоколадом
Інгредієнти: банани - 2 шт.; молочний шоколад - 1 плитка; яйця - 2 шт.; цукор - 1/2 ст.; манна крупа - 1 ст.; сода - 1 ч. ложка; сметана - 1 ст.; цукрова пудра - 1 ст. ложка. Приготування Манну крупу змішуємо з нежирної сметаною і залишаємо набрякнути 25-30 хвилин. Додаємо в манну масу соду, яйця і цукор, все ретельно збиваємо. Банан ріжемо невеликими скибочками. Аналогічним чином нарізаємо і плитку шоколаду. Змішуємо банан і шоколад з готовим тестом і перелити масу в змащену маслом форму для випікання. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову страву остуджуємо, нарізаємо і посипаємо цукровою пудрою перед подачею.
Ви можете урізноманітнити банановий манник, додавши крім самих бананів і шоколаду безпосередньо, ще й очищені від кісточок вишні, які прекрасно поєднуються з обома інгредієнтами і вносять у десерт приємну кислинку.
Манник на ряжанці з бананами
Інгредієнти: банани - 2 шт.; манна крупа - 1 ст.; ряжанка - 2 ст.; розпушувач - 2 ч. ложки; цукор - 4 ст. ложки; мигдальні пелюстки - для прикраси; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки. Приготування Манну крупу заливаємо теплою ряжанкою і залишаємо осторонь на 1 годину. За цей час манка розбухне і не буде відчуватися готової випічки зовсім. До готової основі додаємо розпушувач і ванільний екстракт, або ванільний цукор для аромату. Останнім у тісто йде підсолоджувач, в його ролі може виступати як простий гранульований цукор, так і мед, який відмінно поєднується з бананами. Тепер готове тісто залишається змішати з шматочками бананів і вилити в змащену маслом форму. Випікати десерт слід при 190 градусах 40-45 хвилин. Готовий манник посипаємо мигдалевими пелюстками і подаємо до столу злегка остигнув.

Якщо ви хочете пригостити ласощами дитини, то приготуйте банановий манник в пароварці. Для цього, приготоване за описаним рецептом тісто виливаємо у накриту пергаментом і змащену олією форму для рису від пароварки. Далі розмішуєм блюдо в чаші самого пристрою і виставляємо таймер на 40 хвилин. Після закінчення часу манник остуджуємо, прикрашаємо за власним смаком, нарізаємо і подаємо до столу.
А для того, щоб приготувати манник в мультиварці, тісто виливаємо у змащену маслом чашу пристрою і виставляємо режим "Випічка" на 1 годину.