І знову у нас рецепти для пісного меню. Рекомендуємо приготувати смачні пісні коржі з начинкою, пожарив їх на сковороді. Незважаючи на, здавалося б, надмірну простоту даного страви, воно виходить неймовірно смачним, апетитним і дасть фору будь-якому більш вишуканої страви.
Як приготувати пісні коржі з картоплею на сковороді?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 620 г; сухі дріжджі – 10 г; вода очищена – 375 мл; олія рослинна без аромату – 35 мл; сіль – 15 г; цукровий пісок – 40 г; рафінована рослинна олія для смаження; Для начинки:
картопляні бульби – 850 г; цибулина ріпчаста – 70 г; перець чорний свіжозмелену – 2 щіпки; кухонна сіль – 2 щіпки; рафінована рослинна олія для смаження; часник і рослинне масло для подачі. Приготування Спочатку розчинний в тепленькій водичці сухі дріжджі, цукровий пісок і сіль і хвилин через п'ятнадцять-двадцять вливаємо олію і просіваємо в суміш борошно. Ретельно вимішуємо м'яке тісто і залишаємо на годинку в теплі, прикривши посудину з ним чистою тканиною або рушником.
За той час поки підходить тісто, підготуємо картопляну начинку. Очищаємо і ріжемо на частини картопляні бульби, заливаємо водою, підсолюємо і варимо до м'якості овочевих скибочок. Після цього зливаємо відвар, а овочі розтираємо товкачиком до стану пюре. Цибулинку очищаємо від лушпиння, ріжемо дрібненькими кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі на розігрітій сковороді. Додаємо піджарку до картоплі, присмачую масу перчиком і перемішуємо.
Обминаємо тісто і ділимо на вісім рівних порцій. Кожну розкачуємо або розминаємо руками до плоскої коржі, накладаємо по центру картопляне наповнення в кількості приблизно двох столових ложок, збираємо краю коржі догори і защипуємо грунтовно. Тепер притискаємо «мішечок» і розкачуємо акуратно качалкою до товщини приблизно один сантиметр. Викладаємо отриману корж в сковорідку з рафінованим маслом і підрум'янюємо з двох сторін до апетитного рум'янцю і готовності.
Змішуємо видавлений часниковий зубчик з невеликою кількістю рослинного масла і змащуємо готові рум'яні, посмажені на сковороді, пісні картопляні коржі отриманою сумішшю.
Рецепт пісних коржів з зеленню на сковороді
Інгредієнти: борошно пшеничне – 460 м; вода очищена – 110 мл; олія рослинна без аромату – 110 мл; сіль – 10 г; Для начинки:
свіжа зелень кропу – 1 великий пучок; свіжа зелень петрушки – 1 великий пучок; стебла зеленої цибулі – 1 великий пучок; часникові зубці – 2 шт.; кухонна сіль – за смаком; рафінована рослинна олія для смаження. Приготування Щоб приготувати тісто для коржів, просіваємо борошно пшеничне, додаємо сіль кухонну, рослинне масло, перемішуємо і, поступово підливаючи очищену воду, виробляємо заміт щільного і абсолютно не липкого тіста. Оформляємо його після цього в круглий куля і залишаємо під плівкою для визрівання приблизно на годину.
За цей час промиваємо гілочки свіжої зелені кропу і петрушки, обсушуємо і нарізаємо не сильно дрібно. Подрібнюємо також заздалегідь промиті, обсушені і очищені при необхідності стебла зеленого лука. Часникові зубці позбавляємо від лушпиння і дрібно рубаємо гострим ножем або видавлюємо через прес.
Крім запропонованих видів свіжої зелені можна використовувати для начинки будь-які інші, наприклад, взяти для цієї мети кінзу, щавель або шпинат .
Підготовлену зелену масу викладаємо в сковороду з прогрітим рафінованим рослинним маслом і
припускаємо протягом двох хвилин, після чого закладаємо часник, підсолюємо вміст сковороди, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Дозріле тісто ділимо на вісім рівних порцій, з яких формуємо чотири коржі наступним чином. Розкачуємо кожну порцію тонко на припыленном злегка борошном столі, по центру кладемо трохи начинки і накриваємо ще одним розкатаним тонко пластом. Защипуємо після цього грунтовно краю.
Смажити пісні коржі з зеленню ми будемо на сухій розігрітій сковороді без масла, просто підрум'янюючи вироби з двох сторін.