Вернуться назад Распечатать

Просочення для бісквітних коржів

Просочення для бісквітних коржів
Бісквітний корж потребує просочення, інакше він вийде дуже сухим і не врятує навіть крем. А ось чим же можна просочити торт, ми вам сьогодні і розповімо.
Рецепт просочення для бісквітних коржів
Інгредієнти:

  • чорний гранульований кави – 15 г;

  • коньяк столовий – 35 мл;

  • вода – 210 мл

  • цукор – 210 р.


  • Приготування
    У сотейник насипаємо цукор, заливаємо водою і встановлюємо посуд на сильному вогні. Нагріваємо до повного розчинення і доводимо до закипання. На сусідній конфорці варимо каву в турці і даємо йому настоятися 15 хвилин, поставивши в тепле місце. Далі кавовий настій проціджуємо, з'єднуємо зі столовим коньяком і сиропом. Все перемішуємо, охолоджуємо сироп і використовуємо для просочення бісквітних коржів.
    Просочення для бісквітних коржів зі згущеним молоком
    Інгредієнти:

  • какао – 10 г;

  • масло вершкове – 115 г;

  • натуральне згущене молоко – 125 р.


  • Приготування
    На конфорку ставимо каструлю з водою, встановлюємо в неї жароміцну ємність поменше. Викладаємо туди вершкове масло, нарізане кубиками, і розтоплюємо його на водяній бані. Далі додаємо какао порошок і додаємо згущене молоко. Гарненько все перемішуємо і відразу ж поливаємо бісквіт цією сумішшю.
    Просочення для готових бісквітних коржів
    Інгредієнти:

  • вершки 20% – 200 мл;

  • згущене молоко – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Вершки та згущене молоко виливаємо в миску і збиваємо міксером до однорідного стану на максимальній швидкості. Готові бісквітні коржі просочуємо молочним сиропом і складемо стопкою один на одного.
    Алкогольна просочення для бісквітних коржів
    Інгредієнти:

  • вишневий сік – 85 мл;

  • цукор – 35 г;

  • коньяк – 35 мл;

  • вода.


  • Приготування
    У склянку з вишневим соком насипаємо цукор і перемішуємо. Потім вливаємо туди коньяк, доливаємо до країв водою і ставимо посуд в мікрохвильовку. Підігріваємо просочення кілька хвилин до гарячого стану, а потім рясно змочують отриманим сиропом коржі бісквіту.
    Смородинова просочення для шоколадних бісквітних коржів
    Просочення для бісквітних коржів

    Інгредієнти:

  • сироп смородини – 110 мл;

  • цукор – 35 г;

  • вода – 220 мл


  • Приготування
    Отже, смородиновий сироп виливаємо в миску, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. Потім вливаємо необхідну кількість води, ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо суміш кілька хвилин, до повного розчинення кристалів, а потім остуджуємо і використовуємо для просочення шоколадних бісквітних коржів.