Бісквітний корж потребує просочення, інакше він вийде дуже сухим і не врятує навіть крем. А ось чим же можна просочити торт, ми вам сьогодні і розповімо.
Рецепт просочення для бісквітних коржів
Інгредієнти: чорний гранульований кави – 15 г; коньяк столовий – 35 мл; вода – 210 мл цукор – 210 р. Приготування У сотейник насипаємо цукор, заливаємо водою і встановлюємо посуд на сильному вогні. Нагріваємо до повного розчинення і доводимо до закипання. На сусідній конфорці варимо каву в турці і даємо йому настоятися 15 хвилин, поставивши в тепле місце. Далі кавовий настій проціджуємо, з'єднуємо зі столовим коньяком і сиропом. Все перемішуємо, охолоджуємо сироп і використовуємо для просочення бісквітних коржів.
Просочення для бісквітних коржів зі згущеним молоком
Інгредієнти: какао – 10 г; масло вершкове – 115 г; натуральне згущене молоко – 125 р. Приготування На конфорку ставимо каструлю з водою, встановлюємо в неї жароміцну ємність поменше. Викладаємо туди вершкове масло, нарізане кубиками, і розтоплюємо його на водяній бані. Далі додаємо какао порошок і додаємо згущене молоко. Гарненько все перемішуємо і відразу ж поливаємо бісквіт цією сумішшю.
Просочення для готових бісквітних коржів
Інгредієнти: вершки 20% – 200 мл; згущене молоко – 4 ст. ложки. Приготування Вершки та згущене молоко виливаємо в миску і збиваємо міксером до однорідного стану на максимальній швидкості. Готові бісквітні коржі просочуємо молочним сиропом і складемо стопкою один на одного.
Алкогольна просочення для бісквітних коржів
Інгредієнти: вишневий сік – 85 мл; цукор – 35 г; коньяк – 35 мл; вода. Приготування У склянку з вишневим соком насипаємо цукор і перемішуємо. Потім вливаємо туди коньяк, доливаємо до країв водою і ставимо посуд в мікрохвильовку. Підігріваємо просочення кілька хвилин до гарячого стану, а потім рясно змочують отриманим сиропом коржі бісквіту.
Смородинова просочення для шоколадних бісквітних коржів
Інгредієнти: сироп смородини – 110 мл; цукор – 35 г; вода – 220 мл Приготування Отже, смородиновий сироп виливаємо в миску, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. Потім вливаємо необхідну кількість води, ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо суміш кілька хвилин, до повного розчинення кристалів, а потім остуджуємо і використовуємо для просочення шоколадних бісквітних коржів.