Вернуться назад Распечатать

Заварний крем без масла

Заварний крем без масла
Якщо ви не любитель масляного крему в десерті або бажаєте просто зменшити його калорійність, рекомендуємо рецепти приготування заварного крему без масла. А для тих, хто тримає піст - спеціальний варіант, не містить скоромних компонентів.

Класичний заварний крем для торта на молоці без масла - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 490 мл;

  • жовтки курячих яєць – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • цукор ванільний – 15 г;

  • борошно пшеничне – 55 р.



  • Приготування
    Для приготування простого класичного заварного крему прогріваємо молоко до кипіння і в той же час збиваємо жовтки з цукровим піском, борошном і ванільним цукром. Тепер вливаємо тоненькою цівкою молочко в жовткову масу, неперервно і інтенсивно розмішуючи, і поміщаємо ємність з сумішшю на помірний вогонь. Даємо крему закипіти, помішуючи, і проварюємо від трьох до чотирьох хвилин, в залежності від бажаної текстури готового продукту.

    Заварний крем без масла - рецепт зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 490 мл;

  • молоко згущене – 385 г;

  • жовток великого курячого яйця – 1 шт.;

  • крохмаль картопляний – 55 г;

  • цукор ванільний (за бажанням) – 15 р.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування крему, виливаємо в кухлик цілісне і згущене молоко і додаємо розчинений у невеликій кількості води крохмаль і яєчний жовток. Тепер поміщаємо ємність на вогонь і, обов'язково безперервно помішуючи, прогріваємо масу спочатку до кипіння, а потім до загустіння протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
    Смак крему можна урізноманітнити додаванням в процесі ванільного цукру або ж шляхом змішування його з шматочками фруктів або ягід. Дуже смачно виходить, якщо змішати остиглий заварний крем з пробитою в блендері свіжої ананасовій м'якоттю. Просочивши таким дивовижним кремом тортик, ви будете приємно здивовані легкістю і неймовірним смаком отриманого десерту.

    Заварний крем без вершкового масла - пісний рецепт без яєць


    Інгредієнти:
    Заварний крем без масла


  • вода фільтрована тепла – 245 мл;

  • цукровий пісок – 195 г;

  • борошно пшеничне – 55 г;

  • ванільний екстракт – 5 р.



  • Приготування
    Для збагачення смаку даного пісного крему обсмажимо борошно на сухій сковороді до приємної рум'яного кольору і остуджуємо. Потім змішуємо її з водою, цукровим піском і ванільним екстрактом і добиваємося однорідності текстури без грудок. Тепер поміщаємо масу на водяну баню і прогріваємо, розмішуючи до загустіння.