Якщо ви не любитель масляного крему в десерті або бажаєте просто зменшити його калорійність, рекомендуємо рецепти приготування заварного крему без масла. А для тих, хто тримає піст - спеціальний варіант, не містить скоромних компонентів.
Класичний заварний крем для торта на молоці без масла - рецепт
Інгредієнти: молоко незбиране – 490 мл; жовтки курячих яєць – 4 шт.; цукровий пісок – 190 г; цукор ванільний – 15 г; борошно пшеничне – 55 р. Приготування Для приготування простого класичного заварного крему прогріваємо молоко до кипіння і в той же час збиваємо жовтки з цукровим піском, борошном і ванільним цукром. Тепер вливаємо тоненькою цівкою молочко в жовткову масу, неперервно і інтенсивно розмішуючи, і поміщаємо ємність з сумішшю на помірний вогонь. Даємо крему закипіти, помішуючи, і проварюємо від трьох до чотирьох хвилин, в залежності від бажаної текстури готового продукту.
Заварний крем без масла - рецепт зі згущеним молоком
Інгредієнти: молоко незбиране – 490 мл; молоко згущене – 385 г; жовток великого курячого яйця – 1 шт.; крохмаль картопляний – 55 г; цукор ванільний (за бажанням) – 15 р. Приготування Приступаючи до приготування крему, виливаємо в кухлик цілісне і згущене молоко і додаємо розчинений у невеликій кількості води крохмаль і яєчний жовток. Тепер поміщаємо ємність на вогонь і, обов'язково безперервно помішуючи, прогріваємо масу спочатку до кипіння, а потім до загустіння протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Смак крему можна урізноманітнити додаванням в процесі ванільного цукру або ж шляхом змішування його з шматочками фруктів або ягід. Дуже смачно виходить, якщо змішати остиглий заварний крем з пробитою в блендері свіжої ананасовій м'якоттю. Просочивши таким дивовижним кремом тортик, ви будете приємно здивовані легкістю і неймовірним смаком отриманого десерту.
Заварний крем без вершкового масла - пісний рецепт без яєць
Інгредієнти: вода фільтрована тепла – 245 мл; цукровий пісок – 195 г; борошно пшеничне – 55 г; ванільний екстракт – 5 р. Приготування Для збагачення смаку даного пісного крему обсмажимо борошно на сухій сковороді до приємної рум'яного кольору і остуджуємо. Потім змішуємо її з водою, цукровим піском і ванільним екстрактом і добиваємося однорідності текстури без грудок. Тепер поміщаємо масу на водяну баню і прогріваємо, розмішуючи до загустіння.