Рецепти без випічки - справжній порятунок для недосвідченої господині або для тих випадків, коли часу на готування катастрофічно не вистачає. Ще один експрес-варіант смачного десерту - рулет з печива. Смачне і ситне додаток до чаю розійдеться серед їдців "на ура!", перевірити на власному досвіді, випробувавши наші рецепти.
Шоколадний рулет з печива
Інгредієнти: пісочне печиво - 300 г; вода - 200 мл; вершкове масло - 200 г; какао-порошок - 4 ст. ложки; горіхи - 100 г; цукор - 180 г; цукрова пудра - 150 р. Приготування Пісочне печиво за допомогою блендера або м'ясорубки подрібнюємо в крихту. Готову крихту змішуємо з подрібненими горіхами і какао-порошком. Воду змішуємо з цукром і ставимо на вогонь. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки цукрові кристали повністю розчиняться. Гарячий сироп заливаємо в суміш сухих інгредієнтів і формуем пластичне тісто. Ставимо нашу основу з печива в холодильник.
М'яке вершкове масло збиваємо дочиста з цукровою пудрою і кокосовою стружкою. Остигле тісто печива дістаємо з холодильника і розгортаємо в тонкий пласт, спростити процедуру допоможе лист харчової плівки, якою слід накрити основу з печива перед розкочуванням. На готовий шар основи викладаємо крем і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Скачуємо рулет з печива і какао, і залишаємо його охолонути в холодильнику 30-40 хвилин.
Рулет з печива і згущеного молока без випічки
Інгредієнти: печиво - 250 г; варене згущене молоко - 1 банка; крем-сир - 120 г; горіхи - 50 г; какао-порошок - 2 ст. ложки. Приготування Горіхи подрібнюємо в крихту з допомогою блендера. Аналогічним чином робимо і з печивом. При бажанні в суміш можна додати какао-порошок, але це не обов'язково.
Заливаємо крихту 1/2 склянки теплої води або сиропу. За смаком можна додати трохи коньяку або бурбона. Замішуємо еластичне тісто з печива і даємо йому постояти в холодильнику.
Тим часом займемося начинкою. Сирний сир збиваємо з згущеним молоком за допомогою блендера. Отриманий сирний крем розподіляємо на основі з печива, яку попередньо слід розкачати на аркуші харчової плівки. Скачуємо основу з печива в рулет і даємо йому постояти в холодильнику 20-30 хвилин перед подачею.
При бажанні доповнити начинку рулету можна шматочками зефіру, мармеладу, цукатів або ягідного желе.