Вернуться назад Распечатать

Рулет з печива

Рулет з печива
Рецепти без випічки - справжній порятунок для недосвідченої господині або для тих випадків, коли часу на готування катастрофічно не вистачає. Ще один експрес-варіант смачного десерту - рулет з печива. Смачне і ситне додаток до чаю розійдеться серед їдців "на ура!", перевірити на власному досвіді, випробувавши наші рецепти.

Шоколадний рулет з печива


Інгредієнти:

  • пісочне печиво - 300 г;

  • вода - 200 мл;

  • вершкове масло - 200 г;

  • какао-порошок - 4 ст. ложки;

  • горіхи - 100 г;

  • цукор - 180 г;

  • цукрова пудра - 150 р.


  • Приготування
    Пісочне печиво за допомогою блендера або м'ясорубки подрібнюємо в крихту. Готову крихту змішуємо з подрібненими горіхами і какао-порошком. Воду змішуємо з цукром і ставимо на вогонь. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки цукрові кристали повністю розчиняться. Гарячий сироп заливаємо в суміш сухих інгредієнтів і формуем пластичне тісто. Ставимо нашу основу з печива в холодильник.
    М'яке вершкове масло збиваємо дочиста з цукровою пудрою і кокосовою стружкою. Остигле тісто печива дістаємо з холодильника і розгортаємо в тонкий пласт, спростити процедуру допоможе лист харчової плівки, якою слід накрити основу з печива перед розкочуванням. На готовий шар основи викладаємо крем і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Скачуємо рулет з печива і какао, і залишаємо його охолонути в холодильнику 30-40 хвилин.

    Рулет з печива і згущеного молока без випічки


    Інгредієнти:

  • печиво - 250 г;

  • варене згущене молоко - 1 банка;

  • крем-сир - 120 г;

  • горіхи - 50 г;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Горіхи подрібнюємо в крихту з допомогою блендера. Аналогічним чином робимо і з печивом. При бажанні в суміш можна додати какао-порошок, але це не обов'язково.
    Рулет з печива
    Заливаємо крихту 1/2 склянки теплої води або сиропу. За смаком можна додати трохи коньяку або бурбона. Замішуємо еластичне тісто з печива і даємо йому постояти в холодильнику.
    Тим часом займемося начинкою. Сирний сир збиваємо з згущеним молоком за допомогою блендера. Отриманий сирний крем розподіляємо на основі з печива, яку попередньо слід розкачати на аркуші харчової плівки. Скачуємо основу з печива в рулет і даємо йому постояти в холодильнику 20-30 хвилин перед подачею.
    При бажанні доповнити начинку рулету можна шматочками зефіру, мармеладу, цукатів або ягідного желе.