Є величезна кількість рецептів приготування тортів і, мабуть, стільки ж варіантів приготування кремів для них. Але, як правило, всі вони містять в собі масло і є досить жирні. А з цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати легкий крем для торта без масла.
Крем для торта зі згущеного молока без масла
Інгредієнти: згущене молоко – 1 банка; сирий яєчний жовток – 1 шт.; крохмаль картопляний – 40 г; молоко – 200 мл Приготування Виливаємо згущене молоко і молоко в каструльку. Картопляний крохмаль розводимо приблизно 50 мл холодної води, додаємо сирий жовток, інтенсивно розмішуємо і виливаємо в молочну суміш. На малому вогні варимо до загустіння, не припиняючи процесу перемішування. Для цього потрібно близько 15 хвилин. Потім даємо масі охолонути і наносимо її на коржі.
Заварний крем для торта без масла
Інгредієнти: сирі яєчні жовтки – 2 шт.; молоко коров'яче – 200 мл; борошно вищого сорту пшеничне – 15 ст. ложки; цукор – 190 г; ванільний цукор. Приготування Сирі жовтки курячих яєць розтираємо з цукровим піском. Зручно це робити там, де буде готуватися крем для торта без масла. Всипаємо борошно і ретельно розмішуємо. Потім потроху підливаємо холодне молоко, продовжуючи ретельно розтирати. Ставимо ємність на невеликий вогонь і проварюємо, обов'язково помішуючи, до густини. Після цього його знімаємо з плити, трохи остуживаем і збиваємо за допомогою міксера, щоб маса стала більш повітряної.
Шоколадний крем без масла для торта
Інгредієнти: борошно вищого сорту пшеничне – 40 г; порошок какао – 40 г; молоко коров'яче – 250 мл; пісок цукровий – 150 р. Приготування Змішуємо борошно пшеничне з цукровим піском, какао порошком. Вливаємо молоко, ретельно розмішуємо і варимо до густоти на дуже повільному вогні. Все це час масу потрібно безперервно помішувати, щоб вона була однорідною. Після охолодження крем готовий!
Крем для бісквітного торта без масла
Інгредієнти: йогурт натуральний – 600 г; пісок цукровий – 90 г; вершки 33% жирності – 500 мл; кислота лимонна – 1/2 ч. ложки; желатин - 10 р. Приготування Желатин замочуємо у воді. Коли маса набубнявіє, розтоплюємо її, але не кип'ятимо, в іншому випадку желатин може втратити свої властивості. До пишноти за допомогою міксера збиваємо вершки, додаємо йогурт, цукор, лимонну кислоту і желатинову масу. Все це ретельно розмішуємо і наносимо на коржі. Торт повинен обов'язково постояти на холоді не менше 2 годин, щоб крем застиг.
Приємного чаювання!