Одного правильно приготовленого і спеченого тіста для профітролей мало, оскільки одну з головних ролей в смаку готового ласощі грає наповнювач. Варіантів крему для профітролей набагато більше, ніж варіантів тесту, а тому кожен зможе знайти рецепт за смаком.
Крем для профітролей зі згущеним молоком – рецепт
Такий крем не вважається класичним наповнювачем для профітролей, а найчастіше знаходить місце в рецептах, створених на теренах нашої батьківщини. Тим не менш, володіючи приємним смаком і готуючись із простих і доступних інгредієнтів, цей рецепт безумовно заслуговує популяризації.
Інгредієнти: варена згущене молоко - 280 м; вершкове масло - 95 г; щіпка ваніліну. Приготування Перед тим, як зробити крем для профітролей, переконайтеся в тому, що масло досягло кімнатної температури і готове до взбиванню. Опрацюйте м'яке масло ручним міксером на максимальній швидкості до тих пір, доки воно не побіліє і не додасть у обсязі. До масляного крему додайте ванілін (або іншу отдушку за смаком) і варене згущене молоко. Повторіть збивання, поки інгредієнти не з'єднаються між собою.
Сметанний крем для профітролей
Інгредієнти: вершковий сир - 945 р; сметана - 740 мл; цукрова пудра - 235 г; ванілін - 1 ч. ложка. Приготування Цей простий вершковий крем для профітролей готується з допомогою одного лише ручного міксера. В одну ємність покладіть вершковий сир, сметану, цукрову пудру і ванілін. Збийте все до однорідності, поки крем не стане пишним. Після, охолодіть його. Такий крем-основа може доповнюватися шматочками сушених або свіжих ягід або шоколадною крихтою.
Шоколадний крем для профітролей
Класичне наповнення профітролей – заварний крем, але наш заварний крем не буде автентичним, так як у вже готовий продукт додається шоколадна крихта.
Інгредієнти: вершки жирні - 240 мл; молоко - 240 мл; цукор - 85 м; яєчні жовтки - 6 шт; крохмаль - 45 г; шоколадна крихта - 185 р. Приготування Змішайте жирні вершки з молоком і розведіть в отриманій суміші 2/3 всього цукру. Окремо збийте жовтки з цукром. Додайте крохмаль і повторіть збивання до зникнення грудочок. Підігрійте молочну суміш з цукром і влити її до збитим яйцям при постійному помішуванні. Коли суміш буде готова, перелийте її на вогонь і проварити, також помішуючи, до загустіння. Покладіть розкришений шоколад і дочекайтеся його розплавлення. Охолодіть крем перед використанням.