Мафіни – невеликі тістечка типу кексиків. Як зробити крем для прикраси мафінів, читайте нижче.
Крем для мафінів зі згущеним молоком
Інгредієнти: згущене молоко – 1 банка; сметана 20% жирності – 200 г; натурально масло вершкове – 200 г; подрібнені волоські горіхи – 300 р. Приготування Варене згущене молоко збиваємо з м'яким вершковим маслом. Потім кладемо сметану і ретельно збиваємо. В кінці додаємо подрібнені волоські горіхи, ретельно розмішуємо, охолоджуємо крем і прикрашаємо наші мафіни.
Заварний крем для мафінів – рецепт
Інгредієнти: молоко коров'яче – 2 склянки; просеянная борошно пшеничне – 3 ст. ложки; курячі великі яйця – 2 шт.; масло натуральне вершкове – 30 г; пісок цукровий – 200 р. Приготування У глибокому посуді змішуємо половину молока з борошном і яйцями. Окремо з'єднуємо другу половину молока з цукром. Ставимо масу на вогонь і доводимо до кипіння. У кипляче молоко дуже повільно вливаємо першу суміш – молоко з борошном і яйцями. Ретельно розмішуємо і варимо крем до загустіння, постійно помішуючи. Час варіння складе близько 7 хвилин. Потім масу знімаємо з вогню, додаємо масло, розмішуємо і ставимо остигати. А щоб крем застиг, його потрібно прибрати в холодильник.
Крем для маффінів з маскарпоне
Інгредієнти: маскарпоне – 250 г; пудра цукрова – 100 р. Приготування Сир збиваємо з цукровою пудрою до пухнастого стану, а потім за допомогою кондитерського шприца прикрашаємо вироби.
Масляний крем для мафінів
Інгредієнти: м'яке вершкове масло – 100 г; цукрова пудра – 15 склянки; вершки 20% жирності – 2 ст. ложки; ванільний цукор – 1/2 ч. ложки. Приготування М'яке вершкове масло збиваємо міксером на середній швидкості до побіління. Після цього прямо в масло просіваємо цукрову пудру, кладемо ванільний цукор і вливаємо вершки. Знову збиваємо за допомогою міксера до консистенції крему. Потім наповнюємо кремом кондитерський шприц і наносимо його на остиглі мафіни.
Крем ганаш для прикраси мафінів
Інгредієнти: темний шоколад з 70% вмістом какао – 230 г; вершки 30% жирності – 270 г; мед – 40 р. Приготування Шоколад рубаємо гострим ножем на невеликі шматочки. У вливаємо вершки мед і доводимо масу до кипіння. Шоколад заливаємо гарячими вершками, залишаємо на хвилинку, потім перемішуємо до однорідної маси. Ставимо крем ганаш в холодильник, періодично перемішуючи, витримуємо пару годинок. Потім наповнюємо їм кондитерський шприц і прикрашаємо наші мафіни.