Якщо ви любите дивувати гостей оригінальними солодощами, то напевно чули про ганаш. Він являє собою густоватый солодкий крем, який використовують в якості прикраси тортів і кондитерських виробів. Сьогодні ми розберемося з вами, що ж являє собою ганаш і як зробити його з білого шоколаду.
Рецепт білого шоколадного ганаша
Інгредієнти: вершки жирні – 320 мл; білий пористий шоколад – 620 р. Приготування Беремо плитку білого шоколаду і розламуємо на шматочки. У каструльку з антипригарним покриттям виливаємо вершки, доводимо їх до закипання і знімаємо з плити. Кидаємо відразу підготовлений подрібнений шоколад і перемішуємо все силіконової лопаткою. Після цього включаємо міксер і збиваємо кілька хвилин до однорідного стану. Далі накриваємо крем харчовою плівкою і прибираємо посуд в холодильник на кілька годин. Перед покриттям торта, виймаємо готовий крем-ганаш з білого шоколаду і охолоджуємо до кімнатної температури.
Ганаш з білого шоколаду для покриття торта
Інгредієнти: вершки жирністю 33% - 110 мл; кокосова дрібна стружка – за смаком; барвник харчовий – за бажанням; білий шоколад – 110 р. Приготування У каструльку виливаємо вершки, ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання. Шоколад розламуємо на шматочки і кидаємо в закипілу вершкову масу. Повністю розтоплюємо його, знімаємо посуд з плити і збиваємо міксером на маленькій швидкості до зникнення грудочок. Якщо хочете, за бажанням, можете додати в масу харчовий барвник, щоб надати крему більш ошатний вигляд. Після цього остуджуємо ганаш, кидаємо трохи кокосової стружки і відправляємо крем для застигання на кілька годин в холодильник.
Ганаш під мастику з білого шоколаду
Приготований цим способом крем виходить блискучим і дуже красивим. Він чудово покриває торт і ідеально вирівнює його поверхню.
Інгредієнти: білий шоколад – 210 г; масло вершкове – 210 р. Приготування Отже, білий шоколад розламуємо руками на шматочки і викладаємо в ковшичек. Додаємо розм'якшене вершкове масло і трохи перемішуємо ложкою. Відправляємо посуд на 45 секунд в розігріту духовку і коли шоколад повністю розчиниться, злегка збиваємо до однорідної консистенції за допомогою міксера. Після цього остуджуємо крем і прибираємо ганаш на 25 хвилин у холодильник, а потім використовуємо для прикраси торта і вирівнювання його поверхні.