Вернуться назад Распечатать

Ганаш з білого шоколаду

Ганаш з білого шоколаду
Якщо ви любите дивувати гостей оригінальними солодощами, то напевно чули про ганаш. Він являє собою густоватый солодкий крем, який використовують в якості прикраси тортів і кондитерських виробів. Сьогодні ми розберемося з вами, що ж являє собою ганаш і як зробити його з білого шоколаду.

Рецепт білого шоколадного ганаша


Інгредієнти:

  • вершки жирні – 320 мл;

  • білий пористий шоколад – 620 р.


  • Приготування
    Беремо плитку білого шоколаду і розламуємо на шматочки. У каструльку з антипригарним покриттям виливаємо вершки, доводимо їх до закипання і знімаємо з плити. Кидаємо відразу підготовлений подрібнений шоколад і перемішуємо все силіконової лопаткою. Після цього включаємо міксер і збиваємо кілька хвилин до однорідного стану. Далі накриваємо крем харчовою плівкою і прибираємо посуд в холодильник на кілька годин. Перед покриттям торта, виймаємо готовий крем-ганаш з білого шоколаду і охолоджуємо до кімнатної температури.

    Ганаш з білого шоколаду для покриття торта


    Інгредієнти:

  • вершки жирністю 33% - 110 мл;

  • кокосова дрібна стружка – за смаком;

  • барвник харчовий – за бажанням;

  • білий шоколад – 110 р.


  • Приготування
    У каструльку виливаємо вершки, ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання. Шоколад розламуємо на шматочки і кидаємо в закипілу вершкову масу. Повністю розтоплюємо його, знімаємо посуд з плити і збиваємо міксером на маленькій швидкості до зникнення грудочок. Якщо хочете, за бажанням, можете додати в масу харчовий барвник, щоб надати крему більш ошатний вигляд. Після цього остуджуємо ганаш, кидаємо трохи кокосової стружки і відправляємо крем для застигання на кілька годин в холодильник.

    Ганаш під мастику з білого шоколаду


    Приготований цим способом крем виходить блискучим і дуже красивим. Він чудово покриває торт і ідеально вирівнює його поверхню.
    Інгредієнти:
    Ганаш з білого шоколаду


  • білий шоколад – 210 г;

  • масло вершкове – 210 р.


  • Приготування
    Отже, білий шоколад розламуємо руками на шматочки і викладаємо в ковшичек. Додаємо розм'якшене вершкове масло і трохи перемішуємо ложкою. Відправляємо посуд на 45 секунд в розігріту духовку і коли шоколад повністю розчиниться, злегка збиваємо до однорідної консистенції за допомогою міксера. Після цього остуджуємо крем і прибираємо ганаш на 25 хвилин у холодильник, а потім використовуємо для прикраси торта і вирівнювання його поверхні.