Ганаш – ніжний французький крем, яким покривають торти і тістечка, прикрашаючи їх і вирівнюючи поверхню. Він може бути будь-якої консистенції: не тільки густий, але і рідкої. Давайте дізнаємося з вами як зробити шоколадний ганаш для торта.
Рецепт шоколадного ганаша для торта
Інгредієнти: гіркий шоколад – 425 г; кокосове жирне молоко – 365 мл; цукор тростинний – 105 р. Приготування Отже, плитку гіркого шоколаду розгортаємо з упаковки і нарізаємо ножем на дрібні шматочки. У невелику алюмінієву каструльку виливаємо жирне кокосове молоко і ставимо посуд на тихий вогонь. Підігріваємо вміст майже до закипання, а потім всипаємо коричневий тростинний цукор. Добре все розмішуємо віночком, щоб повністю розчинилися всі кристали. Знову чекаємо, поки молоко нагріється до температури 90 градусів і акуратно виливаємо його в підготовлений гіркий шоколад. Залишаємо масу хвилин на 10 а потім дуже обережно перемішуємо суміш круговими рухами, але не збиваємо.
Шоколадний ганаш для покриття торта під мастику
Інгредієнти: вершки жирністю 35% – 115 мл; натуральний гіркий шоколад – 110 г; масло вершкове – 25 г; цукрова дрібна пудра – 25 р. Приготування Шоколад розламуємо і викладаємо в каструлю. Вершки виливаємо в маленький ковшичек, додаємо цукрову пудру і інтенсивно перемішуємо. Ставимо посуд на вогонь, доводимо вміст майже до кипіння, а потім виливаємо до шоколаду і залишаємо на кілька хвилин. Після цього масу ретельно розмішуємо віночком до однорідної консистенції. Тепер кладемо розм'якшене вершкове масло і злегка збиваємо крем до пишного стану. Обмазуємо торт шоколадним ганашем і залишаємо застигати, а потім обтягуємо мастикою .
Рецепт шоколадного ганаша для покриття торта
Інгредієнти: молоко – 110 мл; шоколад молочний – 205 г; масло вершкове – 205 р. Приготування Першим ділом готуємо парову лазню. Потім у меншу посуд виливаємо свіже молоко, і поки воно підігрівається, розламуємо на скибочки плитку молочного шоколаду. Далі кидаємо його в гаряче молоко і чекаємо, поки шоколад розчиниться. Тепер знімаємо посуд з плити, додаємо розм'якшене вершкове масло і гарненько перемішуємо шоколадний крем до отримання блискучої однорідної маси. Прибираємо його в холодильник на 15 хвилин, а потім використовуємо шоколадний ганаш для покриття торта!