Заварний крем, приготований з згущеним молоком чудово доповнить будь-яку випічку або десерт. Нижче ми пропонуємо варіації такого крему, передбачають різні комбінації компонентів в поєднанні з олією, сметаною, вершками і яєчними жовтками.
Заварний крем із згущеним молоком вершковим маслом - рецепт для «Наполеона»
Інгредієнти: незбиране молоко – 490 мл; пшеничне борошно – 125 г; цукровий пісок – 75-125 г; ванільний цукор – 15-20 м; масло вершкове – 190 г; згущене молоко густе – 220 р. Приготування Наливаємо незбиране молоко в каструльку або кухлик, ставимо на вогонь, додаємо борошно пшеничне і прямо на плиті збиваємо на малих обертах міксером для розчинення всіх борошняних грудок. Витримуємо масу на вогні до загусання, а потім знімаємо з плити і охолодити при кімнатних умовах до трохи теплого стану.
Після цього закладаємо в крем розм'якшене вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор і обробляємо суміш міксером до однорідної текстури і розчинення всіх цукрових кристалів. На закінчення додаємо в крем згущене молоко і ще раз пробиваємо його за допомогою міксера. Можна взяти звичайну стандартну густу згущене молоко хорошої якості, так і зварену до карамельного кольору і смаку.
Такий заварний крем із згущеним молоком і вершковим маслом можна з упевненістю використовувати не тільки для просочення «Наполеона». Будь-який інший тортик оформлений з таким наповненням буде чарівна і неймовірно смачний.
Заварний крем із згущеним молоком для бісквіта
Інгредієнти: незбиране молоко – 490 мл; пшеничне борошно – 125-145 г; цукровий пісок – 75 г; ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 15-20 м; вершки жирністю більше 30 % – 400 мл; згущене молоко густе – 560 р. Приготування Незбиране молоко з'єднуємо в ковшике з цукровим піском і розміщуємо на вогні. Тепер, збиваючи масу віночком або міксером, вводимо в неї поступово борошно. Розмішуємо і прогріваємо суміш, безперервно помішуючи, до загустіння, а після цього знімаємо з вогню і з'єднуємо зі згущеним молоком. Акуратно розмішуємо масу до однорідної текстури і залишаємо остигати.
Наступним етапом збиваємо вершки до одержання густої і пишною їх текстури, а далі, не припиняючи процедуру збивання, вводимо потроху остиглий заварний крем із згущеним молоком і добиваємося однорідності.
Заварний крем для еклерів зі згущеним молоком - рецепт без масла
Інгредієнти: незбиране молоко – 490 мл; пшеничне борошно – 125 г; цукровий пісок – 90 г; ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 15-20 м; жовтки великих курячих яєць – 4 шт.; густе згущене молоко – 200 р. Приготування Для приготування такого крему розтираємо жовтки з цукровим піском, ванільним цукром або ваніліном і вмішуємо після цього в суміш просіяне борошно. Тепер потроху вливаємо молоко і збиваємо масу міксером до максимальної однорідності. Після цього поміщаємо посуд з вмістом на самий мінімальний вогонь або водяну баню і прогріваємо до загусання, безперервно розмішуючи при цьому.
Після охолодження додаємо в крем згущене молоко і ще раз обробляємо міксером до однорідної і пишною текстури крему.
Заварний крем із згущеним молоком і сметаною
Інгредієнти: незбиране молоко – 420 мл; пшеничне борошно – 125 г; цукровий пісок – 95 г; ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 15-20 м; сметана селянська – 220 г; густе згущене молоко – 400 р. Приготування Борошно змішуємо з цукровим піском і ванільним цукром або ваніліном і додаємо в каструлю з молоком, поставивши її на помірний вогонь. Пробиваємо масу міксером для розпускання всіх борошняних грудок і прогріваємо, безперервно помішуючи її при цьому, до загустіння. Поки крем остигає, збиваємо до пишноти і повітряної текстури сільську сметану і акуратно змішуємо її зі згущеним молоком.
З'єднуємо тепер остиглий заварний крем зі сметанною основою і ще раз обробляємо крем за допомогою міксера.