Вернуться назад Распечатать

Заварний крем із згущеним молоком

Заварний крем із згущеним молоком
Заварний крем, приготований з згущеним молоком чудово доповнить будь-яку випічку або десерт. Нижче ми пропонуємо варіації такого крему, передбачають різні комбінації компонентів в поєднанні з олією, сметаною, вершками і яєчними жовтками.

Заварний крем із згущеним молоком вершковим маслом - рецепт для «Наполеона»


Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 490 мл;

  • пшеничне борошно – 125 г;

  • цукровий пісок – 75-125 г;

  • ванільний цукор – 15-20 м;

  • масло вершкове – 190 г;

  • згущене молоко густе – 220 р.


  • Приготування
    Наливаємо незбиране молоко в каструльку або кухлик, ставимо на вогонь, додаємо борошно пшеничне і прямо на плиті збиваємо на малих обертах міксером для розчинення всіх борошняних грудок. Витримуємо масу на вогні до загусання, а потім знімаємо з плити і охолодити при кімнатних умовах до трохи теплого стану.
    Після цього закладаємо в крем розм'якшене вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор і обробляємо суміш міксером до однорідної текстури і розчинення всіх цукрових кристалів. На закінчення додаємо в крем згущене молоко і ще раз пробиваємо його за допомогою міксера. Можна взяти звичайну стандартну густу згущене молоко хорошої якості, так і зварену до карамельного кольору і смаку.
    Такий заварний крем із згущеним молоком і вершковим маслом можна з упевненістю використовувати не тільки для просочення «Наполеона». Будь-який інший тортик оформлений з таким наповненням буде чарівна і неймовірно смачний.

    Заварний крем із згущеним молоком для бісквіта


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 490 мл;

  • пшеничне борошно – 125-145 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 15-20 м;

  • вершки жирністю більше 30 % – 400 мл;

  • згущене молоко густе – 560 р.


  • Приготування
    Незбиране молоко з'єднуємо в ковшике з цукровим піском і розміщуємо на вогні. Тепер, збиваючи масу віночком або міксером, вводимо в неї поступово борошно. Розмішуємо і прогріваємо суміш, безперервно помішуючи, до загустіння, а після цього знімаємо з вогню і з'єднуємо зі згущеним молоком. Акуратно розмішуємо масу до однорідної текстури і залишаємо остигати.
    Наступним етапом збиваємо вершки до одержання густої і пишною їх текстури, а далі, не припиняючи процедуру збивання, вводимо потроху остиглий заварний крем із згущеним молоком і добиваємося однорідності.

    Заварний крем для еклерів зі згущеним молоком - рецепт без масла


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 490 мл;

  • пшеничне борошно – 125 г;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 15-20 м;

  • жовтки великих курячих яєць – 4 шт.;

  • густе згущене молоко – 200 р.


  • Приготування
    Для приготування такого крему розтираємо жовтки з цукровим піском, ванільним цукром або ваніліном і вмішуємо після цього в суміш просіяне борошно. Тепер потроху вливаємо молоко і збиваємо масу міксером до максимальної однорідності. Після цього поміщаємо посуд з вмістом на самий мінімальний вогонь або водяну баню і прогріваємо до загусання, безперервно розмішуючи при цьому.
    Після охолодження додаємо в крем згущене молоко і ще раз обробляємо міксером до однорідної і пишною текстури крему.

    Заварний крем із згущеним молоком і сметаною


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 420 мл;

  • пшеничне борошно – 125 г;

  • цукровий пісок – 95 г;

  • ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 15-20 м;
  • Заварний крем із згущеним молоком

  • сметана селянська – 220 г;

  • густе згущене молоко – 400 р.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з цукровим піском і ванільним цукром або ваніліном і додаємо в каструлю з молоком, поставивши її на помірний вогонь. Пробиваємо масу міксером для розпускання всіх борошняних грудок і прогріваємо, безперервно помішуючи її при цьому, до загустіння. Поки крем остигає, збиваємо до пишноти і повітряної текстури сільську сметану і акуратно змішуємо її зі згущеним молоком.
    З'єднуємо тепер остиглий заварний крем зі сметанною основою і ще раз обробляємо крем за допомогою міксера.