Смак безлічі домашніх солодких ласощів здебільшого визначається наповнює їх кремом. Особливою популярністю користується крем, приготований на основі вареного згущеного молока . Даний продукт чудово поєднується з вершковим маслом, сметаною і вершками, створюючи ідеальну текстуру наповнювача для тортів, еклерів , тістечок та інших солодких, улюблених багатьма десертів.
Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла
Інгредієнти: молоко варене згущене – 390 г; масло вершкове жирністю 72% – 220 р. Приготування Найпростіший крем з вареного згущеного молока можна приготувати, просто змішавши її з певним рецептурою кількістю вершкового масла кімнатної температури, і гарненько збити до однорідності і гладкості. Смак такого наповнення для торта та інших десертів можна змінювати шляхом зміни співвідношення компонентів, а також додаючи в нього інші складові. Так, наприклад, доповнивши крем звичайним згущеним молоком, зробимо його смак більш ніжним, а додавши ваніль або, скажімо, коньяк - додамо йому особливого аромату.
У такий крем можна також вводити подрібнені горіхи, сухофрукти і навіть шматочки свіжих фруктів і ягід.
Крем для торта з вареного згущеного молока і сметани
Інгредієнти: згущене молоко – 390 г; сметана селянська або жирністю не менше 30% – 390 р. Приготування Як варіант можна приготувати крем з вареного згущеного молока, доповнивши її жирною сметаною. Для його приготування добре охолоджену сметану обробляємо за допомогою міксера до легкості й пишноти, а потім потроху додаємо варену згущенку і продовжуємо процедуру збивання до отримання однорідної текстури крему. Як і в попередньому варіанті можна наповнювати крем самими різноманітними смаковими добавками, додаючи в нього горіхи, сухофрукти та шматочки свіжих і консервованих фруктів й ягід.
Заварний крем з вареним згущеним молоком
Інгредієнти: незбиране молоко – 260 мл; вершкове масло жирністю 72% – 120 г; пісок цукровий – 65 г або по смаку; молоко варене згущене – 220 г; пшеничне борошно – 70 г; цукор ванільний – 10 р. Приготування Для любителів заварний основи крему рекомендуємо приготувати крем по даному рецепту. Для його реалізації прогріваємо в ковшике або невеликій каструльці молоко, розчиняємо в ньому цукровий пісок, кількість якого регулюємо за своїм смаком. Туди ж додаємо борошно, ванільний цукор і розмішуємо прямо у каструлі інтенсивно віночком або міксером, домагаючись повного розчинення всіх борошняних грудок. Тепер поміщаємо в каструлю іншу посудину з гарячою водою і витримуємо вміст на водяній бані, перемішуючи, до загустіння суміші, після чого знімаємо ємність з вогню і даємо заварний основі повністю охолонути при кімнатних умовах.
На заключному етапі приготування крему вводимо в нього варене згущене молоко і масло кімнатної температури і ретельно обробляємо міксером до однорідної і повітряної текстури.
Крем з вареного згущеного молока з вершками
Інгредієнти: вершки жирністю 33% – 390 мл; масло вершкове жирністю 72 % – 200 г; ванільний цукор – 35 г; згущене варене молоко – 390 г; коньяк або ром – 45 мл Приготування Приступаючи до приготування крему за даним рецептом, обробляємо жирні вершки за допомогою міксера до щільної повітряної текстури і поступово додаємо в процесі збивання половину норми вареного згущеного молока. В іншій ємності трохи збиваємо вершкове масло кімнатної температури і вводимо залишився варене згущене молоко. Тепер з'єднуємо обидві суміші, додаємо ванільний цукор, коньяк або ром і збиваємо ще разок до однорідної текстури і гладкості крему.