Пироги зі сметаною виходять не тільки надзвичайно ніжними, але і дуже ситними. Сметанне тісто добре тримає вологу, а тому вам не доведеться поглинати сухі шматки пирога, адже ваше кулінарне творіння залишиться м'яким і соковитим навіть після тривалої випічки. Сметану в пиріг можна додати також і в якості заливки, тоді страва вийде трохи більш жирним. Такий варіант ідеальний для пісочного пирогів.
Чорничний пиріг зі сметанною заливкою
Інгредієнти: борошно - 1 1/4 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 1 шт.; сметана - 2 ст.; яєчні жовтки - 2 шт.; вершкове масло - 1/2 ст.; чорниця - 4 ст.; порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. Для тіста склянку борошна просіваємо з розпушувачем і додаємо цукор (половину від усієї кількості). Замішуємо пісочне тісто , додавши до сухих інгредієнтів м'яке вершкове масло. До отриманої крихті також додаємо яйце, а при необхідності, якщо тісто буде липким, підсипаємо трохи борошна. Готове тісто формуем в кулю і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Щоб приготувати сметанную заливку, сметану слід змішати з половиною склянки цукру і яєчними жовтками. Відпочиле тісто розподіляємо по формі рівним шаром. Випікаємо тісто в духовці 20-25 хвилин, після чого розподіляємо за нього ягоди і заливаємо сметаною. Повертаємо пиріг зі сметанним кремом в духовку ще на 20 хвилин, після чого залишаємо страву охолонути перед подачею.
Пиріг з сиру і сметани
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сметана - 1 ст.; сир - 2 ст.; яйця - 2 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; маргарин - 100 г; цукор - 50 р. Приготування Вершкове масло збиваємо дочиста з цукром. Борошно і розпушувач просіваємо і додаємо до масляної маси. Замішуємо еластичне тісто, ділимо його навпіл і кладемо одну з половин у форму. Другу половину кладемо в морозильник.
Тепер перейдемо до начинки. Сир збиваємо з яйцями, додаємо до начинки сметану, трохи цукру за смаком і ванільний екстракт для аромату. Викладаємо начинку на корж у формі і розподіляємо. Зверху натираємо на тертці другу половину тіста з морозильника. Ставимо сирно-сметанний пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Щоб приготувати сметанний пиріг в мультиварці за цим рецептом, викладіть тісто і начинку в форму, а потім встановіть режим "Випічка" і час 1 год.
Яблучний пиріг зі сметанною заливкою
Інгредієнти: пісочне тісто - 1 упаковка; яблука - 2-3 шт.; борошно - 2 ст. ложки+ 1/3 ст.; цукор - 3/4 ст.; сметана - 1 ст.; яйце - 1 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; мускатний горіх - щіпка; коричневий цукор - 1/3 ст.; кориця - 1 ч. ложка; горіхи пекан - 1 /2 ст.; вершкове масло - 1/4 ст. Приготування Приготуйте пісочне тісто по одному з раніше представлених рецептів. Розкачуємо приготовлену основу і викладаємо у форму.
Випікаємо тісто 15 хвилин при 200 градусах.
Для начинки 2 столові ложки борошна змішуємо з цукром і дрібкою солі. Окремо збиваємо яйця зі сметаною і ванільним екстрактом, додаємо дрібку мускатного горіха. Додаємо сухі інгредієнти і шматочки яблук. Для начинки окремо змішуємо коричневий цукор з корицею, борошном і меленими горіхами. Додаємо вершкове масло до утворення крихти.
На основу з пісочного тіста викладаємо сметанную заливку з яблуком. Випікаємо сметанний пиріг з яблуком 30 хвилин при 180 градусах, після чого піднімаємо температуру до 200 градусів і посипаємо блюдо цукровий топпінгом. Залишаємо пиріг в духовці ще на 10 хвилин, а після подаємо до столу.