Піст – не привід відмовляти собі в ласощах, оскільки з популяризацією веганства на просторах мережі стало з'являтися все більше різноманітних і смачних страв, приготованих без використання тваринних продуктів. Про рецепти смачних пісних солодощів, які можна готувати хоч кожен день до чаю ми детальніше розповімо далі.
Пісні цукерки своїми руками Популярні батончики з кокосовою стружкою можуть стати пісними, якщо приготувати їх власноруч з використанням чорного, а не молочного шоколаду. Крім кокоса в рецепті також використовується мигдаль, який можна купити цілим або відразу перемеленим в борошно.
Інгредієнти: кокосова стружка - 165 г; мигдальна борошно - 95 г; мед - 45 г; шоколад - 170 р. Приготування Використовуючи високошвидкісний блендер, збийте стружку коксу і мигдалеву борошно (або цілі горіхи) до формування пастоподібної маси. Якщо зібрати пасту разом важко, то можете підлити пару столових ложок води. Ці пісні солодощі готуються без випічки, а тому готову суміш досить помістити в морозильну камеру на 10 хвилин.
Поки суміш охолоджується, розтопіть шоколад. З горіхової маси сформуйте цукерки будь-якої бажаної форми і, насадивши їх на виделку або зубочистку, опустіть в розтоплений шоколад. Викладіть цукерки на пергамент і поставте в холод до повного застигання шоколадного шару.
Рецепт пісного пирога з яблуками
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 45 г; борошно - 115 г; крохмаль - 5 г; рослинний маргарин - 55 г; яблучний оцет - 5 мл; крижана вода - 115 мл Для топпига:
цукор - 55 г; борошно - 85 м; щіпка кориці; рослинне масло - 75 мл. Для начинки:
яблука - 580 г; жменю родзинок; цукор - 65 г; щіпка кориці. Приготування Спочатку збийте вівсяні пластівці в борошно з допомогою потужного блендера. З'єднайте вівсяну борошно із пшеничним, додайте трохи крохмалю, а потім розітріть все в крихту з рослинним маргарином. Отриману крихту зберіть разом, підлив трохи крижаної води в суміші з яблучним оцтом.
Окремо зробіть топпінг для пирога, змішавши всі складові разом.
Яблука звільніть від серцевини і наріжте великими кубиками. Тісто розкачайте і викладіть у форму. Отриману основу наповніть змішаними з цукром і родзинками шматочками яблук, посипте все корицею. Зверху розподіліть топпінг і додайте все запікати при 200 градусах 40 хвилин.
Пісні брауні Популярні американські брауні можна зробити без яєць і величезної кількості цукру. Більшу частину солодощі в цьому рецепті дають банани і яблучне пюре, останнє також виступає головною сполучною, замінюючи яйця.
Інгредієнти: стиглі банани - 200 г; яблучне пюре - 80 мл; какао - 65 г; борошно - 55 г; шоколадна крихта - 35 р. Приготування Стиглі банани (краще навіть перестиглі) пюрируйте і змішайте бананове пюре з яблучним. Окремо змішайте какао і борошно з дрібкою солі. Додайте фруктове пюре до сухих компонентів і зробіть страву ще більш шоколадним, доповнивши тісто шоколадною крихтою. Розподіліть суміш у покритої пергаментом форму і залиште на півгодини при 180 градусах.
Пісні мафіни Інгредієнти: самоподнимающаяся борошно - 225 г; крохмаль - 25 г; цукор - 110 г; вода - 175 мл; яблучне пюре - 40 г; рослинне масло - 75 мл; чорниця - 95 р. Приготування Окремо змішайте сухі компоненти і рідини. З'єднайте обидві суміші між собою, замішавши однорідне тісто. Доповніть тісто будь-якими ягодами (в даному випадку використовується чорниця) і розподіліть порції між осередками форм для мафінів. Випікайте 20 хвилин при 180 після чого залиште мафіни охолодитися.