Корисність такого специфічного продукту, як йогурт складно переоцінити. Завдяки рекламі, навіть найменші поїдач йогурту знають про його корисності. Тому розповідати вам про важливі властивості кисломолочних бактерій ми не будемо, а просто запропонуємо вам спробувати знайомий продукт в новому замороженому вигляді.
Як зробити заморожений йогурт з фруктами в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: молоко – 1 л; яблуко – 1 шт.; персик – 3 шт.; груша – 2 шт.; закваска – 1 флакон; мед – 8 ст. ложок. Приготування Звичайно, для приготування такого продукту найважливіше це якість молока і так званої закваски, у яких міститься штами бактерій, палички і все інше необхідне для перетворення молока в йогурт.
Молоко можна використовувати домашнє, пастеризоване і ультрапастеризоване. Перші два види молока при попередній підготовці продуктів необхідно прокип'ятити, убивши такою процедурою непотрібні бактерії які можуть вплинути або взагалі зірвати приготування йогурту. Посуд для приготування також необхідно пастеризувати або обдаючи окропом, або протримати в духовці.
Сквашувати молоко можна в спеціальній йогуртниці, а можна в каструлі або звичайної банку. Після кип'ятіння молоко повинно охолонути до температури від 37-40 градусів, обов'язково користуйтеся градусником, так як молоко температурою вище 42 градусів неодмінно вб'є бактерії в заквасці і нічого не вийде. Після охолодження молока до потрібної температури залийте його частиною наполовину колбу з закваскою, природно заздалегідь придбаної в магазині, після чого добре її потрясіть і влийте вміст до основної маси молока. Тепер тепло температурою 37-40 градусів необхідно зберегти протягом 8 годин, вам знадобиться плед або ковдру для того, щоб загорнути посуд сквашування. Також заздалегідь визначтеся з теплим місцем начебто батареї, так як просто закутана каструля не буде тримати так необхідну температуру.
Якщо ви використовуєте йогуртницю, то можете просто виставити температурний коридор 30-40 градусів і чекати приготування.
Тепер, після 8 годин, перевірте продукт, якщо він загус то його сміливо можна переміщати в холодильник, а може і знадобитися ще 1-3 години для повної готовності. Фрукти гарненько вимийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння і не крупно наріжте. У йогурт на 250 мл додайте 2 ст. ложки меду, бажано рідкого і добре збийте блендером. Для форм можна використовувати паперові стаканчики або ж формочки для випікання кексів та інших кондитерських виробів. Просто змішайте фрукти з сумішшю йогурту і меду, після, переклавши в заздалегідь приготовані формочки. Потім відправте в заморозку на 6 годин, після чого можете насолоджуватися готовим продуктом.
Рецепт домашнього замороженого йогурту з бананом та іншими фруктами
Інгредієнти: молоко – 1 л; манго – 1 шт.; ківі – 2 шт.; банан – 1 шт.; полуниця – 12 шт.; закваска – 1 флакон; мед – 8 ст. ложок. Приготування Приготування йогурту для цього рецепту ні чим не буде
відрізняться від попереднього. Всі також: закип'ятіть молоко, остудіть його до температури 37-40 градусів, обов'язково контролюючи процес градусником. Додайте розведену тим же молоком закваску і, витримуючи в тому ж температурному режимі 37-40 градусів, зачекайте не менше ніж 8 годин. Після переставте йогурт в холодильник, а в цей час приступите до підготовки фруктів. Їх промийте, очистіть і наріжте, до речі, бажаючі можуть додати ще своїх улюблених горішків. Йогурт з'єднайте з медом і добре збийте, потім додайте туди фруктів і перемішайте вже вручну ложкою, потім розкладіть по формах і заморожуйте не менше 6 годин.