Сьогодні у нашому матеріалі ми докладно розповімо, як приготувати американський домашній зефір маршмеллоу. Це ласощі значною мірою відрізняється від класичного вітчизняного зефіру і за смаком, і за складом, і за технологією приготування. Маршмеллоу не містить в собі ні яєчного білка, ні яблучного пюре, а на смак виходить більш щільним і тягучим.
Гурмани, які знають толк в поїданні цього солодкого продукту рекомендують додавати його в чашку гарячої кави, де він розпускається, утворюючи апетитну і смачну пінку. Дуже смачно також, якщо посмажити маршмеллоу на багатті. Таким чином, зовні ласощі карамелізується, утворюючи хрустку скоринку, а всередині перетворюється в ніжний крем.
Як зробити повітряний зефір маршмеллоу в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: порошок желатиновий – 25 г; фільтрована кип'ячена вода кімнатної температури – 250 мл; фільтрована гаряча вода – 150 мл; цукровий пісок – 750 г; лимонна кислота – 2/3 ч. ложечки; сода харчова – 1/4 ч. ложки; кухонна сіль – 1/4 ч. ложки; цукрова пудра – 95 г; крохмаль картопляний або кукурудзяний – 95 р. Приготування Процес створення жувального зефіру маршмеллоу починаємо з приготування сиропу. Для цього в казанку або товстостінному сотейнику розчиняємо в гарячій воді 350 грам цукрового піску і лимонну кислоту, прогріваємо до кипіння і розчинення всіх кристалів, помішуючи, а потім прикриваємо посудину кришкою і варимо сироп протягом сорока п'яти хвилин. Після цього даємо масі трохи охолонути, і вводимо в неї розчинену у десертній ложечці харчову соду, помішуючи.
Поки вариться сироп, замочуємо в чверті склянки води кімнатної температури желатин, а через двадцять хвилин прогріваємо масу трохи і перемішуємо до повного його розпускання.
В окремій посудині змішуємо залишився цукровий пісок, сіль і воду кімнатної температури, а також додаємо 160 мл приготованого сиропу. Прогріваємо масу до кипіння, а після цього припиняємо помішувати, зменшуємо
вогонь і проварюємо суміш протягом восьми хвилин. Тепер починаємо збивати на малих обертах желатинову суміш, а через хвилинку поступово вливаємо гарячий цукровий сироп, збільшуємо швидкість міксера і збиваємо масу не менше п'ятнадцяти хвилин. В результаті вона повинна стати білою, щільною, повітряної і трохи тягучим. Переливаємо її в застелену плівкою і промаслений форму і ставимо для застигання у холодильник. Після цього викладаємо застиглий пласт на рівну поверхню, присипану сумішшю цукрової пудри, крохмалю, ріжемо на кубики або прямокутники, які в свою чергу також обсипаємо солодкої крохмальної масою.