Вернуться назад Распечатать

Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах

Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Якщо ви захоплюєтеся декоруванням тортів, то без мастики не обійтися. Готову мастику буває непросто дістати за прийнятною ціною, а тому кондитери-любителі придумали чудову альтернативу цьому продукту – мастику з маршмеллоу . Цукрова паста для декору не поступається оригінальній мастиці ні в зовнішньому вигляді, ні в пластичності. Детальніше про приготування мастики з маршмеллоу в домашніх умовах ми поговоримо в цьому матеріалі.

Мастика з маршмеллоу без крохмалю в домашніх умовах – рецепт


Домашню мастику можна фарбувати будь-якими харчовими барвниками на гелевою основі, але для яскравого та однорідного кольору необхідно купувати маршмеллоу не підфарбовані барвником при виробництві.
Інгредієнти:

  • маршмеллоу - 455 г;

  • вода - 30-115 мл;

  • цукрова пудра - 980 р;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати мастику з маршмеллоу, поставте вершкове масло дійти до кімнатної температури. Маршмеллоу помістіть в посуд, придатну для СВЧ і залийте парою столових ложок води. Підігрівайте зефір в мікрохвильовці за 30 секунд, перемішуючи між кожним підігрівом і доводячи все до однорідності. У разі, якщо у вашому розпорядженні немає мікрохвильовки, виконайте все те ж саме над водяною банею.
    Дуже рясно змастіть робочу поверхню і руки (навіть тильну сторону долонь і місця між пальцями) вершковим маслом. У посуд з маршмеллоу всипте приблизно 2/3 склянки цукрової пудри і почати вимішувати пасту на робочій поверхні. Підсипати цукор порціями, поки мастика не почне відставати від рук. В процесі додатково змащуйте руки і робоче місце маслом. Коли вся пудра буде додана, перевірте консистенцію готового продукту: якщо мастика з маршмеллоу зроблена своїми руками легко рветься, значить ви додали надто багато цукрової пудри і тепер необхідно підлити трохи води.
    Врахуйте, що така мастика не придатна для зберігання, оскільки швидко засихає, а тому готуйте її до часу декорування готового торта.

    Шоколадна мастика з маршмеллоу, яка виходить завжди


    Інгредієнти:
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах


  • маршмеллоу - 90 г;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • вода;

  • цукрова пудра - 265 р.


  • Приготування
    Плесніть до маршмеллоу трохи води і розтопіть зефір в мікрохвильовці або на бані. Коли маса стане однорідною, всипте до неї просіяне пудру і какао. Після ретельно вимішування мастика з маршмеллоу будинку готова, розгортайте і приступайте до покриття торта.