Вернуться назад Распечатать

Торт з вареним згущеним молоком

Торт з вареним згущеним молоком
Якщо ви справжній любитель вареного згущеного молока, то вашим наступним домашнім ласощами неодмінно повинен стати один з тортів за рецептами нижче. Додавати згущене молоко тут можна як в глазур/крем, так і безпосередньо в самі коржі, а може і зовсім і в те, і в інше, різноманітність тортів з вареним згущеним молоком з нашого матеріалу покликаний догодити кожному.

Бісквітний торт з вареним згущеним молоком – рецепт


Класичний торт з ванільним бісквітом, згущеним молоком і повітряним масляним кремом – прекрасний варіант для кожного, хто хоче поєднати всі класичні смаки в одному зрозумілою блюді. Такий торт, можливо, і не годиться на кожен день, але в якості головного ласощі в честь свята підійде відмінно.
Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • борошно - 245 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • вершкове масло - 135 г;

  • цукор - 195 г;

  • яєчні білки - 5 шт;

  • молоко - 235 мл;

  • банку вареного згущеного молока.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 185 г;

  • цукрова пудра - 440 г;

  • вершки - 95 мл


  • Приготування
    Першою змішується перша пара сухих складових зі списку для бісквіта. Окремо від них масло кімнатної температури з'єднується з цукровим піском. Все це збивається до консистенції повітряного білого крему, після чого до нього починають поступово вводитися яєчні білки. Коли білки будуть додані, збивання не зупиняють протягом ще 3-4 хвилин. До масляного крему почніть поперемінно всипати борошняну суміш і підливати молоко. Коли тісто збереться разом і в ньому не залишиться грудок – готово, розливайте по парі 20 см форм і залишайте при 180 на півгодини. Готові бісквіти слід повністю охолодити і розділити кожен з них навпіл.
    Тепер до простого крему, для якого м'яке масло збивають вершки з пудрою, а потім з'єднують готову масу зі збитими вершками.
    Кожен з розрізаних коржів промажте згущеним молоком і покладіть один на одного. Готовий торт покрийте шаром крему і полийте всю поверхню згущеним молоком.
    Крім згущеного молока між шарами бісквіта можна покласти фрукти, приготувавши, наприклад, торт з вареним згущеним молоком і бананами, або скибочки шоколаду.

    Торт з печива і вареного згущеного молока


    При відсутності духовки або бажання возитися з бісквітним тістом, замініть коржі з бісквіту коржами з печива. Такий торт готується в рази швидше, а його смак і запах ні в чому не поступається стандартному торту.
    Інгредієнти:

  • мелена кориця, кардамон - по 1/2 ч. ложки;

  • вершки для збивання - 480 мл;

  • банку вареного згущеного молока;

  • шоколадне печиво - 30 шт.


  • Приготування
    Збийте варену згущенку з прянощами і дрібкою солі. Окремо перетворіть вершки в стійку піну, а коли це станеться, порціями вливайте варену згущенку, поки крем не стане однорідним. Викладайте по 6 печива в будь-яку форму для випікання і промазывайте кожен з таких коржів кремом зі згущеним молоком. Чергуйте шари, а після відправте готовий шоколадний торт з вареним згущеним молоком в холодильник.

    Млинцевий торт з вареним згущеним молоком


    Ми всі знаємо про тих стандартних вафельні торти з вареним згущеним молоком, але замість промазування готових вафель готової ж згущеним молоком, можна поекспериментувати і вкласти в ласощі куди більше сил, замінивши приїлися вафлі млинцями.
    Інгредієнти:

  • борошно - 220 г;

  • какао - 35 г;
  • Торт з вареним згущеним молоком

  • яйця - 4 шт.;

  • молоко - 355 мл;

  • варена згущене молоко.


  • Приготування
    Приготуйте млинцеве тісто, спершу змішавши всі сухі складові окремо від рідин, а потім з'єднавши їх разом. Залиште тісто на годину в холоді, а потім обсмажуйте невеликими порціями. Промажте кожен з охолоджених млинців згущеним молоком, а далі відправте в холодильник. Готовий торт після остигання декоруйте на свій смак.