Манник - це добре відомий і улюблений багатьма ще з самого дитинства пиріг з манної крупи. Ми пропонуємо вам трохи поекспериментувати і приготувати смачний і розсипчастий манник з родзинками.
Манник на кефірі з родзинками
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; манка - 1 ст.; родзинки - 75 г; цукор - 05 склянки; маргарин - 80 г; яйце - 1 шт.; борошно - 10 г; ванільний цукор - 1 пакетик; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Отже, яйце гарненько збиваємо з цукром. Окремо з'єднуємо домашній кефір і манку, додаємо ванільний цукор, розпушувач, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин набухати. А цим часом ретельно промиваємо родзинки, обсушуємо його, змішуємо з борошном, додаємо розтоплене масло і з'єднуємо все це з яєчної і кефірної масою. Духовку розігріваємо до 200 градусів, форму змащуємо маслом, посипаємо манкою і викладаємо тісто. Випікаємо манник 40 хвилин до готовності, після чого остуджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Манник з родзинками в мультиварці
Інгредієнти: кефір - 2 ст.; манка - 2 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 3 шт.; маргарин - 100 г; борошно - 2 ст.; ізюм - 100 г; ванілін - за смаком; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Манку висипаємо в миску, заливаємо кефіром, ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися 15 хвилин. Родзинки промиваємо і обдаємо окропом. Яйця збиваємо до міцної піни з цукром, вливаємо розтоплене масло, додаємо розпушувач і ванільний цукор. Акуратно все перемішуємо ложкою, додаємо манку з кефіром, всипаємо борошно і родзинки. У змащену маслом чашу мультиварки викладаємо приготоване тісто, встановлюємо режим «Випічка» і готуємо пиріг близько години.
Манник на сметані з родзинками
Інгредієнти: манка - 1 ст.; цукор - 05 склянки; сметана - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін; родзинки - 05 склянки; сіль - щіпка. Приготування Манну крупу заливаємо сметаною, перемішуємо і залишаємо на 1 годину. Потім знову як слід, вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Родзинки промиваємо в проточній воді. Додаємо в набряклу манку цукор, додаємо сіль, розпушувач, ванілін і родзинки, все ретельно перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо тісто і ставимо на 25-30 хвилин у гарячу духовку.
Манник на молоці з родзинками
Інгредієнти: манка - 1 ст.; молоко - 1 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 2 шт.; масло рослинне - 50 мл; масло вершкове - 20 г; ванілін - за смаком; борошно - 05 ст. Приготування У мисці розтираємо цукор з яйцями, вливаємо рослинне масло і перемішуємо до однорідності. У каструльці трохи підігріваємо молоко, додаємо вершкове масло і розтоплюємо його. Потім виливаємо суміш в яєчну масу, знімаємо з вогню, додаємо манну крупу і залишаємо на 20 хвилин. А цим часом поки просіюємо в миску борошно, додаємо ванілін, розпушувач і перемішуємо. Потім поступово висипаємо все до манної суміші і виливаємо тісто у форму. Випікаємо пиріг близько 40 хвилин.
Рецепт шоколадного лепешняку з родзинками
Інгредієнти: манка - 1 ст.; вода - 1 ст.; родзинки - 1 ст.; цукор - 1 ст.; борошно - 100 г; какао - 3 ст. ложки; волоські горіхи - 05 склянки; розпушувач - 15 ч. ложки; пудра цукрова - для обсипання. Приготування Манну крупу змішати з цукровим піском, заливаємо теплою водою і гарненько перемішуємо. Рівно 1 годину додаємо в суміш соняшникова масло, додаємо борошно і розпушувач. Потім кидаємо трохи какао, ванільного цукру, родзинок і подрібнений горіх. Знову ретельно все перемішуємо і виливаємо тісто в силіконову форму. Випікаємо манник при 180 градусах 50 хвилин. Готовий пиріг повністю остуджуємо і посипаємо рясно цукровою пудрою.