Чушка бюрек - традиційне болгарське блюдо, яке представляє собою ситну і оригінальну закуску, приготовану з болгарських перців і бринзи. Читайте наші рецепти і радуйте гостей незвичайною смакотою!
Рецепт чушка бюрек
Інгредієнти: болгарський перчик - 2 шт.; домашня бринза - 100 г; сир - 100 г; свіжа зелень - за смаком; куряче яйце - 1 шт.; сухарі дрібні панірувальні - 50 г; борошно пшеничне - 40 р. Приготування Отже, з перчиком зрізаємо кришечки, очищаємо їх від насіння і внутрішніх перегородок. Бринзу розминаємо виделкою або ж натираємо на крупній терочке, додаємо сир і додаємо куряче яйце. Всю начинку добре перемішуємо і пробуємо на смак, злегка досаливая. Болгарський перець бланшируем в киплячій воді до м'якості і обережно знімаємо шкірку. Тепер начиняємо перчики сирно-яєчної начинкою і надаємо їм плескату форму за допомогою качалки, щоб зручно було смажити з двох сторін. Решта 2 яйця збиваємо міксером, занурюємо овочеві заготовки в яєчну суміш, обвалюємо перці в панірувальних сухарях і обсмажуємо на розпечене масло 2 сторін. Подаємо страву як в гарячому вигляді в якості другої страви, так і в холодному - у вигляді закуски.
Простий рецепт чушка бюрек
Інгредієнти: болгарський перчик - 3 шт.; м'який домашній сир - 200 г; часник - 2 зубчики; яйце - 2 шт.; кріп - 5 гілочок; спеції; борошно - 05 склянки; сухарі панірувальні - 05 ст.; мелена паприка - 05 ч. ложки. Приготування Отже, приготування страви починаємо з підготовки перців. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Перець обробляємо, відрізаємо хвостики, виймаємо насіння і викладаємо їх на деко. Запікаємо хвилин 15 а потім злегка остуджуємо і акуратно знімаємо з них шкірку. Тепер переходимо до приготування начинки: сир розтираємо, додаємо подрібнену свіжу зелень, видавлюємо часничок і розбиваємо яйце для
зв'язки. Підсолюємо все до смаку, перемішуємо до однорідності і начиняємо масою підготовлені перчики.
Потім щільно притискаємо їх і приплющиваем, роблячи перці плоскими. Далі готуємо 3 тарілочки для обвалювання заготовок. По черзі занурюємо перчик спочатку в яйце, потім в борошно, яйце і сухарі, змішані з паприкою. На сковороді розжарюємо масло й обсмажуємо в ньому перці з усіх боків. Готовенькие чушки бюреки перекладаємо на паперовий рушничок, а потім складаємо на тарілку і подаємо до столу, прикрасивши зеленню.