Вернуться назад Распечатать

Чушка бюрек

Чушка бюрек
Чушка бюрек - традиційне болгарське блюдо, яке представляє собою ситну і оригінальну закуску, приготовану з болгарських перців і бринзи. Читайте наші рецепти і радуйте гостей незвичайною смакотою!

Рецепт чушка бюрек


Інгредієнти:

  • болгарський перчик - 2 шт.;

  • домашня бринза - 100 г;

  • сир - 100 г;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • сухарі дрібні панірувальні - 50 г;

  • борошно пшеничне - 40 р.


  • Приготування
    Отже, з перчиком зрізаємо кришечки, очищаємо їх від насіння і внутрішніх перегородок. Бринзу розминаємо виделкою або ж натираємо на крупній терочке, додаємо сир і додаємо куряче яйце. Всю начинку добре перемішуємо і пробуємо на смак, злегка досаливая. Болгарський перець бланшируем в киплячій воді до м'якості і обережно знімаємо шкірку. Тепер начиняємо перчики сирно-яєчної начинкою і надаємо їм плескату форму за допомогою качалки, щоб зручно було смажити з двох сторін. Решта 2 яйця збиваємо міксером, занурюємо овочеві заготовки в яєчну суміш, обвалюємо перці в панірувальних сухарях і обсмажуємо на розпечене масло 2 сторін. Подаємо страву як в гарячому вигляді в якості другої страви, так і в холодному - у вигляді закуски.

    Простий рецепт чушка бюрек


    Інгредієнти:

  • болгарський перчик - 3 шт.;

  • м'який домашній сир - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • яйце - 2 шт.;

  • кріп - 5 гілочок;

  • спеції;

  • борошно - 05 склянки;

  • сухарі панірувальні - 05 ст.;

  • мелена паприка - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Отже, приготування страви починаємо з підготовки перців. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Перець обробляємо, відрізаємо хвостики, виймаємо насіння і викладаємо їх на деко. Запікаємо хвилин 15 а потім злегка остуджуємо і акуратно знімаємо з них шкірку. Тепер переходимо до приготування начинки: сир розтираємо, додаємо подрібнену свіжу зелень, видавлюємо часничок і розбиваємо яйце для
    Чушка бюрек
    зв'язки. Підсолюємо все до смаку, перемішуємо до однорідності і начиняємо масою підготовлені перчики.
    Потім щільно притискаємо їх і приплющиваем, роблячи перці плоскими. Далі готуємо 3 тарілочки для обвалювання заготовок. По черзі занурюємо перчик спочатку в яйце, потім в борошно, яйце і сухарі, змішані з паприкою. На сковороді розжарюємо масло й обсмажуємо в ньому перці з усіх боків. Готовенькие чушки бюреки перекладаємо на паперовий рушничок, а потім складаємо на тарілку і подаємо до столу, прикрасивши зеленню.