Якщо ви любите деруни, то напевно вас зацікавлять наступні рецепти приготування цього простого і неймовірно смачного страви. Сьогодні ми будемо робити їх без яєць. Адже трапляється так, що потрібного продукту просто не виявилося в наявності, а драніков дуже хочеться або ж наявність яєць заважає вживання улюбленої страви в піст. Крім того, один із запропонованих рецептів передбачає приготування страви в духовці, що робить його дієтичним і неймовірно корисним.
Картопляні деруни - рецепт без яєць
Інгредієнти: картопляні бульби – 1 кг; цибуля ріпчаста – 90 г; борошно пшеничне – 30-60 м; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Для приготування картопляних драніков вимиті бульби картоплі позбавляємо від шкірки і натираємо на середній або дрібній тертці. Аналогічним чином подрібнюємо очищену цибулину. Можна спростити собі завдання і подрібнити підготовлені овочі за допомогою кухонного комбайна.
Поміщаємо отриману овочеву масу в миску, приправляємо до смаку сіллю і свежесмолотым чорним перчиком і перемішуємо. Якщо картопля виявився соковитим і маса досить рідка, додаємо трохи борошна і знову гарненько перемішуємо.
Смажимо картопляні деруни, як звичайні оладки, накладаючи картопляну масу ложкою в прогріте на сковороді рафінована олія і підрум'янюючи з двох сторін.
По готовності витягаємо рум'яні деруни без яєць на деякий час на серветку, щоб позбутися від надлишків жиру, а потім поміщаємо на блюдо і можемо подавати. До такого страва до речі сметана або пісний майонез (пост).
Як посмажити деруни без яєць та муки?
Інгредієнти: картопляні бульби – 1 кг; мелений коріандр (за бажанням) – за смаком; асафетіда (за бажанням) – за смаком; зелень кропу – за смаком; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Очищаємо бульби картоплі, промиваємо їх гарненько і пропускаємо через середню або дрібну тертку. Поміщаємо картопляну масу в емальовану або скляну ємність, приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перчиком, кидаємо дрібненько порізану зелень кропу, за бажанням мелений коріандр і асафетіду, ретельно перемішуємо і приступаємо до формування драніков.
Щоб посмажити деруни без яєць і борошна, формувати ми їх будемо руками. Для цього набираємо потроху картопляної маси, віджимаємо надлишки соку, притискаємо між двома руками для отримання плоскої коржі і викладаємо в сковорідку з добре прогрітим рафінованою олією. Після підрум'янення виробів з двох сторін, виймаємо їх на блюдо і можемо подавати. При бажанні можна подати до таких дерунам сметану, пісний або звичайний майонез.
Як зробити деруни без яєць в духовці?
Інгредієнти: картопляні бульби – 1 кг; цибуля ріпчаста – 90 г; часник (за бажанням) – 1-2 зубця; зелень кропу (за бажанням) – за смаком; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком. Приготування Щоб приготувати деруни в духовці, як і в попередніх рецептах, першим ділом займемося підготовкою
картоплі. Для цього промиємо бульби, очистимо, знову промиємо і пропустимо через середню або дрібну тертку. Ріпчасту цибулю і часник очистимо і подрібнити кубиками як можна дрібніше. Тепер з'єднаємо овочі в емальованій ємності, додамо за смаком сіль, мелений чорний перець, дрібненько нарізану свіжу зелень кропу (за бажанням), перемішаємо і викладемо на деякий час в друшляк, щоб стік зайвий сік.
Деко вистилаємо пергаментным листом і накладаємо на нього за допомогою ложки потроху картопляної маси, формуючи деруни. Розміщуємо блюдо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці і запікаємо протягом тридцяти хвилин.