Існує маса способів засолювання сала в домашніх умовах, кожен з яких по-своєму гарний і має право на існування. Це дозволяє кожен раз по-іншому засолювати улюблений продукт і балувати себе новим смаком.
Якщо ви знаходитесь в пошуку свіжих рецептів заготівлі сала, приготуйте його по-білоруськи і результат вас неодмінно порадує.
Як засолити сало по-білоруськи - рецепт приготування
Інгредієнти: сало – 1 кг; йодована сіль не – 500 г; часник – 5-7 зубців; свіжозмелену чорний перець – 2 ст. ложки; коріандр мелений – 1 ст. ложка; кмин – 1-2 ст. ложки. Приготування Приступаючи до засолюванні сала по-білоруськи, очищаємо і дрібненько рубаємо зубці часнику і укладаємо в миску, додаємо до часниковою масою сіль, кмин, свіжозмелену чорний перець і коріандр і ретельно перемішуємо. Залишаємо пряну суміш на кілька хвилин. За цей час готуємо належним чином сало. Соскабливаем наявні забруднення ножем і розрізаємо продукт на довільні шматки.
Після цього грунтовно натираємо скибки сала приготовленої пряною сумішшю з усіх боків і укладаємо в скляну або емальовану ємність. Покриваємо сало шаром залишилася пряної суміші, прикриваємо відповідної за розміром плоскою тарілкою і зверху розміщуємо що-небудь важке. Залишаємо заготовку на три дні при кімнатній температурі, а потім прибираємо на добу в холодильник.
Рецепт засолки сала по-білоруськи в розсолі
Інгредієнти: сало; сіль не йодована; одна картоплина; фільтрована вода; часник; горошки чорного перцю; горошини запашного перцю; кмин . Приготування Першим ділом приготуємо насичений сольовий розчин - тузлук. Для цього фільтровану воду прогріваємо в каструлі до кипіння і розчиняємо у ній сіль. Концентрація повинна бути такою, щоб сира картоплина спливала на поверхню. Для цього знадобиться приблизно двісті грамів солоних кристалів на один літр рідини. Якщо овоч продовжує тонути, то додаємо сіль ще й перемішуємо до її розчинення.
Після цього у киплячий тузлук закладаємо скибки сала, попередньо сокоблив при необхідності
забруднення ножем. Вимикаємо вогонь, притискаємо вміст тарілкою або інший ємністю, щоб розсіл повністю покривав сало, накриваємо ємність кришкою і залишаємо приблизно на добу.
Після цього готуємо пряну суміш з горошків чорного і запашного перцю, розім'явши їх гарненько в ступці, додаємо також кмин і натираємо отриманою масою шматки сала з усіх боків. Потім очищаємо часник, нарізаємо його пластинами і обкладаємо ними продукт по всьому периметру. Обертаємо заготівлю пергаментом і поміщаємо в холодильник на п'ять днів. Після закінчення часу сало по-білоруськи буде готово. Якщо планується подальше зберігання, то шар часнику краще зчистити.