Вернуться назад Распечатать

Смачні деруни

Смачні деруни
Нам вже доводилося розбирати серію класичних рецептів дерунів, а тому тепер давайте зупинимося на різноманітності незвичайних рецептів та технік приготування цих звичних оладок з тертої картоплі.

Рецепт смачних дерунів з сиром


Поєднання картоплі і сиру не дарма вважається безпрограшним. Переконатися в цьому можна, приготувавши смачні деруни за рецептом нижче.
Інгредієнти:

  • картопляні бульби (великі) - 4 шт.;

  • твердий сир - 75 г;

  • цибуля ріпчаста - 35 г;

  • зелень цибулі і петрушки - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • часник - 1 зубок;

  • крохмаль - 15 р.


  • Приготування
    Очищені картопляні бульби натріть разом з ріпчастою цибулею, перемішайте і відіжміть з овочів всю зайву вологу. Доповніть суміш рубаною зеленню і пюрированным часником. Головний секрет смачних дерунів криється в правильно обраному крахмалистом картоплі, але якщо такого немає під рукою, то додайте до натертим овочів трохи крохмалю і одне яйце. Подібні добавки зв'яжуть складові разом і дозволять дерунам добре утримувати форму. У фіналі додайте дрібно натертий сир. Обсмажуйте порції картопляної суміші у великій кількості рослинного масла до зарумнянивания.

    Дуже смачний рецепт дерунів в горщику


    Інгредієнти:

  • картопля - 12 кг;

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • хлібні крихти - 15 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сметана - 480 мл;

  • курячий бульйон - 110 мл;

  • гриби - 210 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати смачні деруни з картоплі, зробіть грибний соус, в якому вони будуть нудитися. Для соусу спасеруйте шматочки грибів і цибулі разом до повного випаровування вологи. Додайте бульйон зі сметаною і залиште всі складові нудитися разом до закипання соусу. Натріть очищену картоплю і цибулю разом, приправте і перемішайте. Вбийте яйця, додайте хлібну крихту і розпушувач. Обсмажте деруни до зарум'янювання.
    Викладіть готові деруни в горщики, по черзі з шарами грибного соусу. Запікайте 15 хвилин при 190 градусах. Самі смачні картопляні деруни готові, перед сервіровкою їх слід доповнити зеленню.

    Швидкий і смачний рецепт дерунів з гарбуза

    Смачні деруни

    Інгредієнти:

  • гарбуз - 310 г;

  • картопляні бульби - 160 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • борошно - 35 г;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • мелений кумін і чилі - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Натріть першу трійку овочів разом і ретельно перемішайте разом зі спеціями і борошном. Отриману масу обсмажте до золотисто-коричневого кольору і залиште на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.