Нам вже доводилося розбирати серію класичних рецептів дерунів, а тому тепер давайте зупинимося на різноманітності незвичайних рецептів та технік приготування цих звичних оладок з тертої картоплі.
Рецепт смачних дерунів з сиром
Поєднання картоплі і сиру не дарма вважається безпрограшним. Переконатися в цьому можна, приготувавши смачні деруни за рецептом нижче.
Інгредієнти: картопляні бульби (великі) - 4 шт.; твердий сир - 75 г; цибуля ріпчаста - 35 г; зелень цибулі і петрушки - за смаком; яйце - 1 шт.; часник - 1 зубок; крохмаль - 15 р. Приготування Очищені картопляні бульби натріть разом з ріпчастою цибулею, перемішайте і відіжміть з овочів всю зайву вологу. Доповніть суміш рубаною зеленню і пюрированным часником. Головний секрет смачних дерунів криється в правильно обраному крахмалистом картоплі, але якщо такого немає під рукою, то додайте до натертим овочів трохи крохмалю і одне яйце. Подібні добавки зв'яжуть складові разом і дозволять дерунам добре утримувати форму. У фіналі додайте дрібно натертий сир. Обсмажуйте порції картопляної суміші у великій кількості рослинного масла до зарумнянивания.
Дуже смачний рецепт дерунів в горщику
Інгредієнти: картопля - 12 кг; ріпчаста цибуля - 170 г; яйця - 2 шт.; хлібні крихти - 15 г; розпушувач - 2 ч. ложки; сметана - 480 мл; курячий бульйон - 110 мл; гриби - 210 р. Приготування Перед тим, як приготувати смачні деруни з картоплі, зробіть грибний соус, в якому вони будуть нудитися. Для соусу спасеруйте шматочки грибів і цибулі разом до повного випаровування вологи. Додайте бульйон зі сметаною і залиште всі складові нудитися разом до закипання соусу. Натріть очищену картоплю і цибулю разом, приправте і перемішайте. Вбийте яйця, додайте хлібну крихту і розпушувач. Обсмажте деруни до зарум'янювання.
Викладіть готові деруни в горщики, по черзі з шарами грибного соусу. Запікайте 15 хвилин при 190 градусах. Самі смачні картопляні деруни готові, перед сервіровкою їх слід доповнити зеленню.
Швидкий і смачний рецепт дерунів з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 310 г; картопляні бульби - 160 г; ріпчаста цибуля - 55 г; борошно - 35 г; мелений коріандр - 1 ч. ложка; мелений кумін і чилі - по 1/2 ч. ложки. Приготування Натріть першу трійку овочів разом і ретельно перемішайте разом зі спеціями і борошном. Отриману масу обсмажте до золотисто-коричневого кольору і залиште на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.