Деруни – популярний білоруське блюдо, яке подається зі сметаною або соусом. Вони виходять дуже соковитими, ароматними і ніжними. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати ситні і смачні деруни з м'ясом.
Рецепт дерунів з м'ясом
Інгредієнти: картопля – 10 шт.; масло рослинне – 40 мл; яйце – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; спеції ; борошно – 2 ст. ложки; фарш м'ясний – 200 г; часник – 3 зубчики. Приготування Цибулю і часник очищаємо і шаткуємо півкільцями. Картопля обробляємо, обполіскуємо і шаткуємо скибочками. Потім подрібнюємо всі підготовлені овочі в блендері і обережно зливаємо виділилася рідина. М'ясо перекручуємо через м'ясорубку і додаємо в картопляну масу. Додаємо яйця, спеції, всипаємо борошно і гарненько перемішуємо. У сковороду наливаємо рослинне масло, прогріваємо його і викладаємо овочеву масу ложкою. Обсмажуємо картопляні деруни з м'ясом з двох боків до появи хрусткої скоринки.
Деруни з м'ясом у горщику
Інгредієнти: картопля – 5 шт.; яйце – 1 шт.; борошно – 30 г; свинина – 150 г; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції; м'ясний бульйон – 1 ст. Приготування Картоплю очищаємо і натираємо на самій маленькій тертці. Отриману масу віджимаємо від соку, вбиваємо яйце і поступово всипаємо борошно. Приправляємо спеціями і викладаємо картопляне тісто ложкою на сковорідку. Обсмажуємо деруни на розігрітому маслечко з двох боків до рум'яного кольору. Не гаючи часу, очищаємо цибулю і шаткуємо його маленькими кубиками. Свинину обробляємо, подрібнюємо скибочками і обсмажуємо з цибулею до готовності, приправляючи сіллю і перцем. В горщики викладаємо деруни, чергуючи з м'ясною начинкою. Потім вливаємо бульйон, закриваємо кришками і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.
Деруни з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 500 г; фарш яловичий – 200 г; цибулина – 1 шт.; борошно – 2 ст. ложки; молоко – 100 мл; хліб – 2 скибочки; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції; маслини – 100 р. Приготування Хлібні скибочки замочуємо в теплому молоці, а потім віджимаємо і пропускаємо разом з м'ясом і очищеним цибулею через м'ясорубку. В отриману масу додаємо яйця і спеції. Картопля обробляємо, обполіскуємо, натираємо на дрібній терочке і обережно зливаємо виділилася рідина. Далі вводимо яйце, додаємо борошно і солимо за смаком. У мультиварочную чашу, змащену розтопленим маслом, викладаємо невеликі порції тіста, зверху кожної коржі розподіляємо рівним шаром фарш, а в центр вставляємо за оливці. Потім накриваємо ще картопляним тестом і смажимо деруни з м'ясом в мультиварці до готовності. Готову страву подаємо зі сметанкою або будь-яким соусом.