Вернуться назад Распечатать

Білий хліб в хлібопічці

Хліб, приготовлений вдома, виходить, безумовно, смачніше і корисніше покупного. Пропонуємо вам прості рецепти білого хліба в хлібопічці, які неодмінно оцінять ваші домочадці.

Простий рецепт білого хліба в хлібопічці


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 530 г;

  • оливкова олія – 10 мл;

  • сіль – 5 р;

  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 15 г;

  • цукор білий – 10 г;

  • вода – 375 мл


  • Приготування
    У ємність хлібопічки заздалегідь висипаємо просіяне борошно. Тепер кидаємо сіль і наливаємо оливкова масло. Далі вводимо сухі дріжджі і цукор. Заливаємо суху суміш прохолодною фільтрованою водою і налаштовуємо прилад на режим «Звичайний хліб». Час приготування виставляємо приблизно 4 години, а корочку – середню. Готовий гарячий хліб обережно виймаємо з хлібопічки, викладаємо на стіл і накриваємо на деякий час рушником.

    Смачний білий хліб в хлібопічці - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 465 м;

  • кукурудзяне борошно – 115 г;

  • молоко пастеризоване – 355 мл;

  • масло вершкове – 35 г;

  • кухонна сіль – 5 р;

  • цукор – 15 г;

  • куркума – щіпка;

  • швидкодіючі дріжджі – 10 р.


  • Приготування
    В контейнер хлібопічки виливаємо тепле пастеризоване молоко і розтоплене вершкове масло. Всипаємо борошно двох видів, додаємо сіль, цукор, дріжджі і куркуму. Вибираємо на приладі програму «Французький хліб» і виставляємо час на 4 години. Після звукового сигналу, обережно виймаємо гарячий хлібець і залишаємо остигати на решітці. Далі нарізаємо його шматочками і подаємо повітряний і м'який хліб до столу.

    Білий хліб на кефірі в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно – 125 г;

  • кефір – 305 мл;

  • борошно пшеничне – 355 г;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 5 г;

  • цукор білий – 10 г;

  • сіль дрібна – 5 г;

  • масло рослинне – 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати білий хліб в хлібопічці, кефір злегка підігріваємо. Потім виливаємо в відерце приладу рослинне масло і теплий кисломолочний продукт. Далі кидаємо сіль, дрібний цукор і просіваємо обидва види борошна. В кінці додаємо швидкорозчинні дріжджі і закриваємо хлібопічку. Виставляємо режим «Хліб», вказуємо вага 750 грам, час приблизно 4 години і корочку – темну. Готовий гарячий кукурудзяний хліб з хрусткою скоринкою обережно виймаємо, остуджуємо на решітці, а потім розрізаємо на шматочки.