Азербайджанський плов - це національне блюдо в Азербайджані. Існує безліч різних рецептів того, як готувати цей плов. Хтось любить, щоб страва була гостріше, хтось, щоб там було більше м'яса. Але об'єднує всіх те, що до азербайджанського плову ніхто не залишається байдужим.
Азербайджанський плов - рецепт
Інгредієнти: рис довгозерний - 3 склянки; баранина або свинина - 1 кг; масло топлене - 300 г; цибуля ріпчаста - 2 цибулини ( середні); родзинки - 300 г; курага - 300 г; чорнослив - 300 г; цукор - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; борошно пшеничне - 1ст. ложка; шафран - 1 щіпка; перець і сіль - за смаком. Приготування Рис замочуємо в холодній воді приблизно години на 3. Потім відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. У глибоку миску збиваємо яйце зі сметаною, додаємо борошно, щоб вийшло тісто. З отриманого тесту нарізаємо невеликі квадрати і викладаємо їх на дно казана, де буде готуватися наш плов. Зверху викладаємо рис, поливаємо все це топленим молоком і ставимо нудитися на середній вогонь. Поки рис гаситься, займемося м'ясом. Для цього нарізаємо баранину (свинину) невеликими шматочками і смажимо на сковороді разом з кільцями цибулі. Потім все це змішуємо з погашеним рисом. Для смаку можна тушкувати чорнослив з курагою і подати окремо від плову. Зараз популярність здобуває класичний рецепт плову, а саме солодкий плов з азербайджанською. Коли в стандартний рецепт додаються різні фрукти, найчастіше ними є куркума, виноград або каштан. Для смаку сюди також можна додати горіхи, укупі з фруктами вони додадуть особливий пікантний і незвичайний смак страви.
Якщо під рукою немає свіжих фруктів для додавання їх в плов, то можна приготувати таку страву, як азербайджанський плов з сухофруктами. Найчастіше в плов додаються родзинки, чорнослив і курага. Сухофрукти ви можете посмажити окремо від плову і подати на стіл безпосередньо перед дегустацією,
або ж їх можна злегка згасити і змішати з рисом. Існує ще багато видів плов з сухофруктами .
Як приготувати азербайджанський плов?
Насправді, для того, щоб плов вийшов смачним, не потрібно якихось особливих кулінарних знань. Потрібно просто дотримуватися всі необхідні пропорції і , звичайно, готувати потрібно з задоволенням.Адже приготування азербайджанського плову - це дуже цікавий і якоюсь мірою кропіткий процес, зате вийшло блюдо порадує гостей і домочадців.