Сьогодні ми розглянемо кілька рецептів одного з найпопулярніших страв з м'яса — шніцеля. Він відноситься до австрійської кухні. Спочатку для нього використовувалася лише телятина, зараз же його роблять з різних видів м'яса і навіть з овочів.
Шніцель зі свинини в духовці - рецепт
Інгредієнти: свинячі відбивні — 600 г; свинячий жир — 60 г; яйця — 2 шт.; рослинна олія; сухарі — 05 склянки; каррі; сир — 45-50 г; сіль. Приготування Кожен шматок м'яса відправляємо під харчову плівку, відбиваємо, натираємо каррі і сіллю. Яйце збиваємо, додаючи тертий сир дрібно. Мочаємо відбивні в сирно-яєчну суміш, потім в сухарі і укладаємо на деко (його ми перш змащуємо маслом). Відправляємо на кожен шматок свинячої жир і запікаємо. Для цього вистачить 30 хвилин.
Шніцель курячий рецепт
Інгредієнти: куряче філе — 500-600 г; яйця — 2 шт.; сік лимона — третина ст. ложки; каперси — 20-25 шт.; сіль, перець; борошно — 3 ст. ложки. Філе відбиваємо кухонним молоточком, поклавши під харчову плівку. Посипаємо сіллю, перцем, надаємо овально-довгасту форму і відправляємо в злегка збите яйце. Після панирования в борошні починаємо смажити. Готові шніцелі викладаємо на тарілку, поливаємо соком лимона і посипаємо каперсами.
Шніцель - рецепт з фаршу
Інгредієнти: м'якоть свинини — 550 г; молоко — 110 мл; спеції ; яйця — 2 шт.: подрібнені сухарі — 140 г; сіль; олія соняшникова. Приготування М'якоть свинини подрібнюємо в м'ясорубці. Приправляємо і солимо. Вливаємо молоко, перемішуємо. Набираємо масу в руки і починаємо відбивати об стіл. Така процедура потрібна для того, щоб фарш став еластичним.
Готуємо з яєць і ложки молока льєзон. Формуем кульку з фаршу, а потім розплющуємо його до коржі. Мочаємо кожну корж в льєзон і в сухарі, відправляємо на сковороду. При натисканні з готового шніцеля витікає прозорий сік.
Шніцель рублений - рецепт
Інгредієнти: м'ясо — 370-400 г; сухарі — третину склянки; майоран; яйця — 1 шт.; олія; кріп; сіль, перець. Приготування Обмытое і зачищене м'ясо порубаємо ножем. Вносимо в нього сіль, перець, молоко, майоран і після перемішування формуем овальні котлети. Обережно переносимо їх у збите яйце і сухарі, перемішані з кропом. Обсмажуємо хвилин 10. Розкладаємо по тарілках, поливаючи кожен шніцель маслом.
Шніцель - класичний рецепт
Інгредієнти: свинина — 650 г; яйця — 2 шт.; сухарі — 05 склянки; лимон — 05 шт.; олія рослинна; кріп; сіль. Приготування Свинину обмиваємо, зачищаємо від сухожиль і нарізаємо у формі котлет, але без кістки. Сапкою відбиваємо кожен шматок, солимо, змочують у яйці, макаємо в сухарі і смажимо. Після появи яскравою скоринки на м'ясі сковороду переносимо в духовку хвилин на 5. При подачі на кожен шніцель кладемо шматочок лимона і посипаємо кропом.