Віденське печиво - це смачне солодке ласощі для дорослих і дітей. Воно вражає своєю простотою в приготуванні і дарує чудовий аромат і незабутній смак всім, отведавшим його! Спробувавши пісочне печиво віденське, ви більше ніколи не відмовляться від такої смакоти!
Рецепт пісочного печива з джемом
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; цукрова пудра - 200 г; яйце - 4 шт.; ванільна есенція - 3 ч. ложки; борошно - 2 ст.; джем - 400 р. Приготування Як приготувати віденське печиво? Збиваємо разом вершкове масло і цукрову пудру до отримання однорідного стану. Потім додаємо яєчні жовтки і ванільну есенцію за смаком. Гарненько все перемішуємо і поступово всипаємо борошно.
Замішуємо еластичне тісто. Далі скачуємо 2 кульки, один повинен бути трохи більше іншого. Шарик, який поменше, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник.
Духовку розігріваємо до 180°С. Застеляємо деко папером. Рівно розподіляємо тісто, роблячи невеликі бортики. Зверху викладаємо джем і на крупній тертці натираємо охолоджене тісто. Ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин.
Готове ласощі розрізаємо на квадратики. Даємо їм трохи охолонути, а потім перекладаємо на блюдо. Воно прекрасно поєднується з гарячим чаєм або з холодним молоком.
Віденське сирне печиво
Інгредієнти: несолоне вершкове масло - 500 г; розпушувач - 20 г; сіль - щіпка; борошно пшеничне - 3 ст.; варення - 125 г; персики - 3 шт.; сир - 400г; вершки - 70 мл; цукор - 300 г; яйце - 2 шт.; коричневий цукор - 1 ст.; ванілін - 1 ч. ложка; імбир мелений - 05 ч. ложка; мелена кориця - 1 ч. ложка. Приготування Отже, спочатку розігріваємо духовку до 180°С. Беремо форму для запікання, застеляємо її фольгою і змащуємо олією.
Тепер, беремо злегка розтоплене вершкове масло, ріжемо на шматочки, перекладаємо в миску, додаємо коричневий цукор і збиваємо 15 хвилин до отримання однорідної маси. Потім, кладемо сіль, розпушувач, і поступово підсипаємо просіяне пшеничне борошно, не перестаючи при цьому збивати всі інгредієнти міксером. Замішуємо однорідне щільне тісто. Розподіляємо його рівномірним шаром по всій формі примірної товщиною 1 див
Далі, беремо свіжі персики, промиваємо, обсушуємо рушником і розрізаємо навпіл. Акуратно видаляємо у кісточки фруктів і нарізаємо персики тонкими часточками.
Змащуємо за допомогою столової ложки перший шар нашого торта будь-яким варенням або джемом. Укладаємо на джем шматочки персика, рівним красивим шаром в будь-якому порядку.
Тепер у миску кладемо ложку вершкового масла, трохи самих вершків, цукру і сиру. Збиваємо всі інгредієнти міксером до однорідного стану. Кладемо курячі яйця і ванільний екстракт. Збиту сирну масу виливаємо на шар персиків і розподіляємо по всій поверхні фруктів. В маленьку миску додаємо трохи борошна, додаємо цукор, корицю, імбир і сіль.
Перемішуємо інгредієнти столовою ложкою до однорідного стану і потім з допомогою рук розбиваємо масу на крихти. Посипаємо ними сирну масу, таким чином, щоб на поверхні вийшов гарний рівномірний шар.
Форму з печивом ставимо в духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин до повної готовності. Після гострим ножем нарізаємо віденське печиво на дрібні шматочки у вигляді ромбів.
Укладаємо порцію печива, на плоску тарілку, допомагаючи собі лопаткою, і отримуємо, казкове, невимовне насолоду, пробуючи цю смакоту. Подаємо дане ласощі разом зі свіжим чаєм, кавою, какао, киселем або соком.
Приємного вам апетиту!