Вернуться назад Распечатать

Листковий штрудель з яблуками

Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - австрійське традиційне блюдо, дуже популярний у нашій країні. Роблять його з готового листкового тіста і подають на стіл з кулькою морозива або сиропом. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати листковий штрудель з яблуками.

Рецепт листкового штруделя з яблуками


Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 г;

  • масло вершкове - 40 г;

  • панірувальні сухарі - 20 г;

  • яблука - 300 г;

  • ізюм - 100 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • цукровий пісок;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Готове листкове тісто розгортаємо і виймаємо з упаковки. Потім тонко розкачуємо його качалкою і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Далі рівномірно посипаємо панірувальними сухарями. Тепер давайте підготуємо фрукти: ізюм перебираємо від сміття і промиваємо. Яблучка нарізаємо невеликими кубиками і змішати з родзинками. Додаємо за смаком трохи меленої кориці.
    Після цього розподіляємо начинку по тесту і дуже акуратно, щоб не порвати пласт, закручуємо рулетом. Кінці щільно защипуємо. Жовток збиваємо і змащуємо їм верх пирога. Випікаємо штрудель з яблуками з листкового тіста 40-45 хвилин в гарячій духовці. Подаємо готову страву з какао, зеленим трав'яним чаєм і іншими напоями. В якості прикраси можете використовувати шоколадний або фруктовий сироп.

    Листковий штрудель з яблуками та мигдалем


    Інгредієнти:

  • йогурт - 600 мл;

  • листкове дріжджове тісто - 500 г;

  • солодкий мигдаль - 100 г;

  • домашні вафлі з родзинками - 100 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;

  • яблука - 300 г;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • цукор.


  • Приготування
    Яблука промиваємо, очищаємо від серцевини і шаткуємо тоненькими часточками. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, викладаємо підготовлені фрукти,
    Листковий штрудель з яблуками
    посипаємо їх цукром і наливаємо трохи води. Тушкуємо яблука, постійно помішуючи до тих пір, поки не випарується рідина. Потім знімаємо їх з плити і перекладаємо в миску. Родзинки ошпарюємо окропом, а горіхи подрібнюємо. Охолоджені яблука посипаємо корицею, мигдалем, додаємо вафлі з родзинками і все перемішуємо.
    Тісто розгортаємо в тонкий пласт, посипаємо сухарями і викладаємо рівним шаром начинку. Акуратно згортаємо все в рулет, защипуємо краю і викладаємо на деко. Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо штрудель приблизно 30-40 хвилин. Готову страву змащуємо вершковим маслом, остуджуємо і ріжемо на шматочки.