Вернуться назад Распечатать

Крамбл з персиками

Крамбл з персиками
Крамбл – традиційний англійський десерт, приготований з запечених фруктів під тестом. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів крамбла з персиками. Таку випічку по достоїнству оцінять всі ваші родичі і неодмінно попросять добавки.

Крамбл з пряними персиками


Інгредієнти:

  • стиглі персики – 200 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • цукор – 05 склянки;

  • палички кориці – 3 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • коньяк – 1 чарка;

  • мед рідкий – 2 ст. ложки.


  • Для крихти:

  • масло вершкове – 150 г;

  • борошно – 1 ст.;

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    Для приготування смачного і ароматного персикового крамбла, ставимо на вогонь сковорідку з товстим дном розігріваємо на неї оливкова олія. Вимиті персики розрізаємо на половинки і обережно дістанемо кісточки. Потім викладаємо підготовлені фрукти на сковорідку спинкою вниз, додаємо шматочки вершкового масла і тримаємо на середньому вогні хвилинки 3. Після цього полум'я зменшуємо до мінімуму, присипаємо персики цукровим піском і чекаємо поки він розплавиться і почне карамелізуватися. Далі кидаємо гвоздику, кардамон, аніс і корицю, закриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин. Тепер виливаємо чарку коньяку, додаємо мед і розмішуєм сироп дерев'яної ложечкою. Як тільки персики запахнут прянощами, прибираємо сковорідку з вогню і залишаємо остигати. Вершкове масло розтираємо з борошном у дрібну крихту, додаємо цукровий пісок і перемішаємо. Беремо керамічну форму з високими бортиками, промазуємо її вершковим маслом і злегка припудрюємо борошном. Викладаємо персики в форму, покриваємо їх крихтою і відправляємо пиріг в духовку на 25 хвилин. Готовий крамбл з персиками подаємо на стіл в теплому вигляді з жирними вершками або морозивом.

    Крамбл з персиками і грушами


    Інгредієнти:

  • груша – 2 шт.;

  • персик – 1 шт.;

  • мелена кориця – 1 ч. ложка;

  • борошно – 300 г;
  • Крамбл з персиками

  • цукор – 200 г;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • кип'ячена вода – 2 ст. ложки;

  • мюслі – 400 р.


  • Приготування
    Груші і персики миємо, нарізаємо тонкими скибочками, змішати з половиною порції цукру, борошна і меленою корицею. Потім отриману фруктову суміш викладаємо у форму і розрівнюємо ложкою. Всі залишилися інгредієнти в мисці з'єднуємо, додаємо розтоплене вершкове масло і вливаємо кип'ячену воду. Все ретельно перемішуємо і викладаємо крихту поверх фруктів. Випікаємо крамбл з персиками і корицею в духовці приблизно 30 хвилин при 180°С. Подаємо пиріг в теплому вигляді.