Вернуться назад Распечатать

Як приготувати пудинг в домашніх умовах?

Як приготувати пудинг в домашніх умовах?
Пудинг – традиційний англійський десерт. Існує безліч рецептів його приготування, але ми розглянемо з вами кілька простих і цікавих варіантів, які здатні стати не тільки скромним десертом, але і коронною стравою вашого столу.

Як приготувати рисовий пудинг в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • рис – 200 г;

  • вершки – 500 мл;

  • молоко – 700 мл;

  • масло вершкове – 50 г;

  • цукор – 100 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • горіх мускатний – 1 шт.;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для приготування пудингу молоко виливаємо в каструлю, додаємо лимонну цедру, подрібнену на терці, додаємо вершки і цукор. Потім відправляємо посуд на вогонь і доводимо масу до закипання. Тим часом ретельно промиваємо рис і викладаємо його, розрівнюючи, у форму для запікання. Далі, заливаємо зверху гарячою молочною сумішшю, кидаємо шматочок вершкового масла і посипаємо тертим мускатним горіхом. Відправляємо домашній пудинг в духовку і запікаємо хвилин 40. Обережно виймаємо його, перемішуємо і ставимо назад в духову шафу. Безпосередньо перед подачею до столу прикрашаємо десерт фруктами або будь-якими ягодами.

    Як приготувати пудинг в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • манка – 150 г;

  • молоко – 350 мл;

  • яйце – 4 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • родзинки – жменя;

  • ванільний цукор;

  • горіхи, апельсин – для прикраси;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    На молоці манну кашу варимо. Не гаючи часу, беремо сир, додаємо в нього яєчні жовтки і збиваємо все в однорідну масу. Далі кидаємо ванільний цукор, терту лимонну цедру і родзинки. Ретельно все перемішуємо і акуратно вводимо манну кашу. Білки збиваємо з цукровим піском і викладаємо до сирної суміші. Форму промазуємо шматочком масла, викладаємо тісто і розподіляємо його по всій поверхні. Випікаємо пудинг при 180 градусах, а потім прикрашаємо блюдо горішками і часточками апельсина.

    Як приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • гіркий шоколад – 100 г;

  • вершки – 250 мл;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • борошно – 100 г;

  • яйце – 4 шт.;
  • Як приготувати пудинг в домашніх умовах?

  • ванілін;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо, всипаємо борошно, вливаємо вершки і доводимо суміш до закипання. Додаємо подрібнений шоколад, цукор, ванілін і ретельно перемішуємо. Далі знімаємо каструлю з плити і охолодити вміст. Тим часом відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх окремо, а потім з'єднуємо з основною масою. Форму для випікання промазуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо пудинг в духовку на 30 хвилин.