Пудинг – традиційний англійський десерт. Існує безліч рецептів його приготування, але ми розглянемо з вами кілька простих і цікавих варіантів, які здатні стати не тільки скромним десертом, але і коронною стравою вашого столу.
Як приготувати рисовий пудинг в домашніх умовах?
Інгредієнти: рис – 200 г; вершки – 500 мл; молоко – 700 мл; масло вершкове – 50 г; цукор – 100 г; лимон – 1 шт.; горіх мускатний – 1 шт.; олія рослинна. Приготування Для приготування пудингу молоко виливаємо в каструлю, додаємо лимонну цедру, подрібнену на терці, додаємо вершки і цукор. Потім відправляємо посуд на вогонь і доводимо масу до закипання. Тим часом ретельно промиваємо рис і викладаємо його, розрівнюючи, у форму для запікання. Далі, заливаємо зверху гарячою молочною сумішшю, кидаємо шматочок вершкового масла і посипаємо тертим мускатним горіхом. Відправляємо домашній пудинг в духовку і запікаємо хвилин 40. Обережно виймаємо його, перемішуємо і ставимо назад в духову шафу. Безпосередньо перед подачею до столу прикрашаємо десерт фруктами або будь-якими ягодами.
Як приготувати пудинг в домашніх умовах?
Інгредієнти: сир – 500 г; манка – 150 г; молоко – 350 мл; яйце – 4 шт.; цукор – 50 г; лимон – 1 шт.; родзинки – жменя; ванільний цукор; горіхи, апельсин – для прикраси; масло вершкове. Приготування На молоці манну кашу варимо. Не гаючи часу, беремо сир, додаємо в нього яєчні жовтки і збиваємо все в однорідну масу. Далі кидаємо ванільний цукор, терту лимонну цедру і родзинки. Ретельно все перемішуємо і акуратно вводимо манну кашу. Білки збиваємо з цукровим піском і викладаємо до сирної суміші. Форму промазуємо шматочком масла, викладаємо тісто і розподіляємо його по всій поверхні. Випікаємо пудинг при 180 градусах, а потім прикрашаємо блюдо горішками і часточками апельсина.
Як приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах?
Інгредієнти: цукор – 2 ст. ложки; гіркий шоколад – 100 г; вершки – 250 мл; масло вершкове – 2 ст. ложки; борошно – 100 г; яйце – 4 шт.; ванілін; олія рослинна. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, всипаємо борошно, вливаємо вершки і доводимо суміш до закипання. Додаємо подрібнений шоколад, цукор, ванілін і ретельно перемішуємо. Далі знімаємо каструлю з плити і охолодити вміст. Тим часом відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх окремо, а потім з'єднуємо з основною масою. Форму для випікання промазуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо пудинг в духовку на 30 хвилин.