В меню кожної господині завжди присутні котлети - страва з фаршу з додаванням цибулі, спецій і хліба. А спробуйте приготувати добре просмажений, сервірований свіжими овочами біфштекс з фаршу молодої телятини, додавши лише спеції. Ми впевнені, що ця страва припаде до смаку багатьом. Сервірувати його можна з будь-якими салатами і гарнірами, особливо добре поєднується біфштекс із смаженою картоплею.
Як приготувати біфштекс з фаршу?
Треба зазначити, що найкраще для приготування біфштекса з фаршу підходить яловичина. Тоді страва буде найбільш соковитим і смачним. Додайте сіль і спеції: перець чорний або червоний, коріандр або будь-які інші. Ні в якому разі не кладіть цибулю або розм'якшену булку, в цьому випадку рецепт біфштекса з фаршу вже буде нагадувати котлети, а ми ж хочемо отримати зовсім інше блюдо. Єдине, що можете додати пару ложок води, тоді страва буде соковитіше. І обов'язково добре відбийте фарш, добийтеся його еластичності, тоді не треба додавати ніяких яєць, ні один біфштекс при смаженні не розповзеться. Залишайте його з 30 см на дошку хоча б хвилин 5-7 ви самі побачите, що фарш стає пружним, набирає в'язкості.
Час обсмажування може коливатися від 3-4 хвилин з кожного боку до 5-6. Все залежить від товщини коржі і тій ступеня підсмажування, яку ви віддаєте перевагу. Якщо любите біфштекс з кров'ю, відповідно час приготування треба буде скоротити. Якщо хочете добре просмажений бифшекс, тоді збільшуйте час приготування до 5-6 хвилин з кожного боку.
Рецепт біфштекса з фаршу
В класичному варіанті, для приготування біфштекса з фаршу, за рецептом належить використовувати тільки яловичину або телятину, але ви можете спробувати змішати яловичину зі свининою в рівних пропорціях. Пробуйте, експериментуйте і шукайте свій улюблений рецепт біфштекса з фаршу. М'ясо обов'язково пропустіть через м'ясорубку кілька разів, ваше завдання - отримати фарш відмінної якості, саме від нього залежить успіх нашого страви.
Інгредієнти: фарш - 500 г; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування М'ясний фарш солимо, додаємо перець і гарненько відбиваємо фарш на дошці або в мисці. Трохи побросайте його, щоб побачити, як він зв'яжеться. Потім формуємо коржі, надаємо їм потрібну форму і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в рослинному маслі. Смажити треба близько 5 хвилин з кожного боку.
Ви можете не смажити, а запекти біфштекс з фаршу в духовці, тоді страва вийде більш дієтичним, м'ясо не візьме в себе багато жиру. Готувати в духовці при 190 градусах близько 15 хвилин.
Біфштекс з фаршу з яйцем
Смачний і оригінальний рецепт біфштекса з фаршу з яйцем, який ми вам пропонуємо, можна приготувати на вечерю або обід, так і на сніданок.
Інгредієнти: фарш яловичий - 500 г; сіль, спеції - за смаком; яйця - 5 шт.; рослинне масло. Приготування Мясний (яловичий або будь-який інший, якщо ви віддаєте перевагу інший сорт м'яса) фарш відбиваємо, потім солимо, перчимо і формуємо коржі, які смажимо в розігрітій олії. Час приготування залежить від ступеня підсмажування м'яса. Якщо любите середню, то готуйте близько 3-4 хвилин з кожного боку. Можете кожен біфштекс обсмажити 2-3 хвилини, а потім запекти в духовці, довівши до готовності, тоді страва буде не таким жирним. До речі, до фаршу можна додати дрібно нарізаний зелений лук, який додасть трохи пікантності.
Яйця смажимо на окремій сковорідці. При подачі на стіл, на кожен біфштекс з яловичого фаршу викладаємо яйце-яєчню, сервіруємо овочами або гарніром.