Вернуться назад Распечатать

Скони

Скони
Англійські скони - це солодкі або прісні булочки швидкого приготування, які традиційно подаються до чаю. Таку випічку легко і просто можна приготувати до сніданку, так як ніяких особливих інгредієнтів, інвентарю або кулінарних навичок для цього не потрібно.

Яблучні скони - рецепт


Традиційний десертний варіант цих англійських булочок передбачає наявність у своєму складі або як доповнення яблук або яблучного джему.
Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • пекарський порошок - 2 ч. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • масло вершкове - 1 /4 ст.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • кориця - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Всі сухі інгредієнти ретельно змішуємо в глибокій мисці. Туди ж закладаємо м'яке вершкове масло або маргарин, додаємо молоко і терте яблуко без шкірки. Акуратно замішуємо тісто до з'єднання всіх інгредієнтів, а потім розділяємо його на 6-7 шматочків. Кожен з них стане однією булочкою скон, яку перед випіканням необхідно буде округлити, змастити молоком і присипати залишками цукру і кориці.
    Кладемо скони на пекарську папір і відправляємо в духовку на 15 хвилин при 220 градусах.
    Традиційно рум'яний скон розрізають навпіл ще гарячим, кладуть шматочок вершкового масла, ложку джему або англійської мармеладу і їдять, запиваючи чаєм чи компотом.

    Картопляні скони


    Картопляні скони мало чим нагадують яблучні. Приготовані з товченої картоплі, такі коржі дуже схожі на всім знайомі зрази, правда без начинки, що робить це блюдо цілим полем для польоту фантазії.
    Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 2 шт.;

  • масло вершкове - 6 ст. ложок;

  • борошно - 1 ст.;

  • пекарський порошок - 1/2 ч. ложки;

  • сир - 100 р.


  • Приготування
    Скони

    Картоплю відварюємо до готовності, а після розминаємо з вершковим маслом і сіллю до утворення грубого пюре. В окремому посуді змішуємо борошно і пекарський порошок. Присипаємо суху суміш до картопляного пюре, додаємо тертий твердий сир.
    Отриману масу викладаємо на подпиленную борошном робочу поверхню і розгортаємо в пласт товщиною 2-25 см. Довільно нарезаемего на шматочки, а потім обсмажуємо до золотистого кольору по 3-4 хвилини з кожного боку.
    Готові скони їдять просто так або вприкуску з омлетом і салатом - чим не ідеальні оладки до сніданку? До того ж скони можна приправляти будь-якими спеціями за смаком. Приємного апетиту!