Англійські скони - це солодкі або прісні булочки швидкого приготування, які традиційно подаються до чаю. Таку випічку легко і просто можна приготувати до сніданку, так як ніяких особливих інгредієнтів, інвентарю або кулінарних навичок для цього не потрібно.
Яблучні скони - рецепт
Традиційний десертний варіант цих англійських булочок передбачає наявність у своєму складі або як доповнення яблук або яблучного джему.
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; цукор - 1/4 ст.; пекарський порошок - 2 ч. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; масло вершкове - 1 /4 ст.; яблуко - 1 шт.; молоко - 2 ст. ложки; кориця - 1/2 ч. ложки. Приготування Всі сухі інгредієнти ретельно змішуємо в глибокій мисці. Туди ж закладаємо м'яке вершкове масло або маргарин, додаємо молоко і терте яблуко без шкірки. Акуратно замішуємо тісто до з'єднання всіх інгредієнтів, а потім розділяємо його на 6-7 шматочків. Кожен з них стане однією булочкою скон, яку перед випіканням необхідно буде округлити, змастити молоком і присипати залишками цукру і кориці.
Кладемо скони на пекарську папір і відправляємо в духовку на 15 хвилин при 220 градусах.
Традиційно рум'яний скон розрізають навпіл ще гарячим, кладуть шматочок вершкового масла, ложку джему або англійської мармеладу і їдять, запиваючи чаєм чи компотом.
Картопляні скони
Картопляні скони мало чим нагадують яблучні. Приготовані з товченої картоплі, такі коржі дуже схожі на всім знайомі зрази, правда без начинки, що робить це блюдо цілим полем для польоту фантазії.
Інгредієнти: картопля (велика) - 2 шт.; масло вершкове - 6 ст. ложок; борошно - 1 ст.; пекарський порошок - 1/2 ч. ложки; сир - 100 р. Приготування Картоплю відварюємо до готовності, а після розминаємо з вершковим маслом і сіллю до утворення грубого пюре. В окремому посуді змішуємо борошно і пекарський порошок. Присипаємо суху суміш до картопляного пюре, додаємо тертий твердий сир.
Отриману масу викладаємо на подпиленную борошном робочу поверхню і розгортаємо в пласт товщиною 2-25 см. Довільно нарезаемего на шматочки, а потім обсмажуємо до золотистого кольору по 3-4 хвилини з кожного боку.
Готові скони їдять просто так або вприкуску з омлетом і салатом - чим не ідеальні оладки до сніданку? До того ж скони можна приправляти будь-якими спеціями за смаком. Приємного апетиту!