Баноффи, рецепт якого з'явився в 1972 році, є досить простим в приготуванні тортом, який можна зробити за годину, причому без використання духовки. Цікавий він ще й тим, що володіє неймовірно ніжним смаком і приносить радість у кожен будинок. Сьогодні існує величезна безліч рецептів приготування баноффи пай або пирога баноффи, ми ж зупинимося на найбільш простих і швидких.
Торт баноффи
Настільки вдалий рецепт можна відразу записати в свою кулінарну книгу, тому що повертатися до нього ви будете досить часто, причому не тільки за свят.
Інгредієнти: печиво пісочне - 250 г; масло вершкове - 150 г; вершки 30% - 400 мл; банан - 4 шт.; варена згущене молоко - 1 банка; кава розчинна - 1 ч. ложка; пудра цукрова - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку пиріг баноффи, вірніше його основа, виготовлялася з пісочного тіста. Незабаром така основа була замінена більш простий в приготуванні масою, що складається з печива і масла. Саме така маса присутня в нашому рецепті.
Для приготування основи для баноффи необхідно спочатку подрібнити печиво до стану дрібної крихти. Робити це можна руками, однак для економії часу можна скористатися блендером.
Після того, як печиво буде подрібнене, його необхідно залити розтопленим на водяній бані олією. Отриману суміш слід ретельно перемішати до отримання однорідної маси, яку потім потрібно викласти в круглу або квадратну форму. Викладати печиво необхідно так, щоб воно не до кінця покривало краю форми з внутрішньої сторони.
Тепер необхідно дочекатися, поки основа підсохне. Для цього потрібно прибрати її в сухе і холодне місце на 15 хвилин, після чого можна зайнятися приготуванням начинки.
Начинка торта баноффи складається зі згущеного молока і бананів. Починати потрібно зі згущеного молока: банку необхідно відкрити і рівномірно розподілити її вміст по всій поверхні коржа. Після згущеного молока необхідно викласти банани, які слід попередньо очистити і нарізати довгими тонкими скибочками. Викладені на шар згущеного молока банани повинні щільно прилягати один до одного.
Наступний, і найголовніший етап, що полягає у створенні верхнього шару пирога баноффи: вершки треба збивати міксером кілька хвилин, після чого додати до них цукрову пудру і кави і продовжувати збивати, поки вони не перетворяться в тверді піки. Отриману вершкову масу слід викласти на банановий шар, розрівняти її і прибрати торт на кілька годин в холодильник.
Подавати остиглий баноффи можна з морозивом або ягодами, однак і без добавок він зникає за лічені хвилини.
Баноффи пай з пісочного тіста
Інгредієнти: борошно - 250 г; масло вершкове - 125 г; яйце - 1 шт.; цукор - 25 г; варена згущене молоко - 1 банка; банан - 4 шт.; вершки - 400 мл: кава розчинна - 1 ч. ложка; пудра цукрова - 1 ст. ложка. Приготування Цей рецепт відрізняється від попереднього лише основою для пирога, роль якої виконує пісочне тісто . Зараз ми розповімо, як його приготувати.
Насамперед необхідно просіяти борошно, додати до нього цукор, холодне масло, нарізане на шматочки і ретельно все перемішати, після чого додати яйце. Спочатку вийдуть пісочний крихти, які необхідно скачати в кулю і прибрати на 30 хвилин у холодильник. Коли тісто відпочине, його можна викласти у форму для запікання, ретельно утрамбуйте по її поверхні.
Після цього потрібно застелити тісто пергаментним папером і покрити її бобами або спеціальними кульками для випічки. Форму необхідно відправити в духовку, нагріту до 180 градусів, і випікати тісто 15 хвилин, після чого прибрати папір з бобами і піч ще 40 хвилин. Інші дії повністю співпадають з описаними в рецепті вище.
Хочете ще більше англійських десертів? Тоді неодмінно спробуйте рецепт пирога крамбл . Приємного вам апетиту!