Біфштекс з яйцем - це смачне, поживне і корисне блюдо, яке не складна в приготуванні. Відмінно підійде для будь-якого члена сім'ї, як для обіду, так і для перекусу. Біфштекс найчастіше готується з рубленого м'яса, свинини або яловичини.
Біфштекс з яйцем - рецепт
Інгредієнти: фарш свинячий або яловичий; цибуля - 5 шт. середнього розміру; яйця - 5 шт; масло рослинне - 2 ст. ложки; зелень петрушки , кріп; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Цибулини дрібно нарізаємо, змішуємо з фаршем. Додаємо в отриману суміш яйце, перець і сіль. Ретельно перемішуємо фарш до однорідного стану і ліпимо біфштекси невеликий форми. Потім наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо підготовлені біфштекси з двох сторін до утворення рум'яної скоринки. Коли всі біфштекси підсмажені, беремо глибоку миску, перекладаємо їх туди і прибираємо в тепло. Нарізаємо кільцями, залишився цибулю і обсмажуємо його на сковороді з рослинним маслом. Далі ми смажимо яєчню яєчню . Розрізаємо на4 частини так, щоб на кожній частині був жовток. Сервіруємо на тарілочці біфштекс, яйце і підсмажену цибулю, і подаємо до столу. Можна додати на тарілку дрібно шинковану зелень і помідори. Отже, ми розібралися, як приготувати біфштекс з яйцем. Як з'ясувалося - це досить просто, і результат не змусить себе чекати, у вигляді гучних вигуків домашніх і вимоги добавки.
Біфштекс з яйцем - калорійність
Страва дійсно дуже смачне, але от тим, хто сидить на дієті і стежить за своїм харчуванням, слід убезпечитися, бо як калорійність біфштекса з яйцем досить висока і складає 682 Ккал.
Щоб якось зменшити калорійність продукту, дієтологи рекомендують вибирати для даної страви нежирне м'ясо. І смажити, тушкувати виключно на оливковій олії. І для тих, хто не хоче поправитися, рекомендується, є не більше 150 гр. біфштекса в день.
Незважаючи на всі недоліки,
головним достоїнством страви є те, що вона багата мікроелементами, так необхідними для людського організму.
Не тільки смачним, але і корисним також буде приготувати біфштекс натуральний з яйцем.
Звичайно, такий біфштекс буде володіти особливим смаком, адже м'ясо для нього буде натуральне, приготований фарш самостійно і своїми руками, а не куплений в магазині. Це, в першу чергу, корисно для організму, адже в такому бифштексе не буде барвників, консервантів та інших шкідливих для здоров'я домішок.