Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших прянощів. Давайте розглянемо з вами як приготувати грог в домашніх умовах.
Класичний рецепт грогу
Інгредієнти: кип'ячена вода - 400 мл; темний ром - 200 мл; цукор - 4 ч. ложки; лимон - 2 шт. Приготування Давайте розберемося, як варити грог. Наливаємо в каструлю воду, ставимо на плиту і доводимо її до кипіння. Видавлюємо туди сік з лимонів, зменшуємо вогонь, тонкою цівкою вливаємо ром і кладемо цукор. Проварюємо суміш ще 2-3 хвилини до повного розчинення цукрових кристаликів, постійно помішуючи лопаткою. Потім знімаємо каструлю з плити і розливаємо в келихи. Пити грог з ромом потрібно тільки в гарячому вигляді повільними ковтками, щоб не обпалити горло.
Рецепт грогу зі спеціями
Інгредієнти: коньяк - 60 мл; лимонний сік - 40 мл; гарячий чай - 60 мл; цукор - 1 ч. ложка; гвоздика - 2 шт.; кориця - 1 паличка. Приготування Для приготування напою беремо свіжозаварений чай, переливаємо його в ковшичек і доводимо до кипіння. Потім кидаємо туди цукор, гвоздику, паличку кориці, вливаємо трохи коньяку, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Після цього накриваємо напій кришкою, даємо йому настоятися хвилин 10-15 після чого перелити в келих і подаємо на стіл.
Цитрусовий грог
Інгредієнти: легкий ром - 90 мл; лимонний сік - 50 мл; гранатовий сироп - 45 мл; апельсиновий сік - 30 мл; лід - для подачі; лимон або консервована вишня - для прикраси. Приготування Ром наливаємо у шейкер, додаємо гранатовий сироп, лимонний і апельсиновий соки, добре збовтуємо. На дно склянки насипати гіркою подрібнений лід і акуратно перелити отриманий напій, використовуючи воронку. Злегка похитуємо її, щоб рівномірно розподілити лід у келиху, а потім обережно знімаємо її без різких поштовхів. Подаємо готовий грог з соломинкою, проткнутой крізь колечко лимона або дві консервовані вишні.
Як приготувати грог з червоного вина?
Інгредієнти: цукор - 2 ст. ложки; вода - 40 мл; червоне вино - 20 мл; темний ром - 40 мл; мускатний горіх - 1 щіпка; лимон. Приготування Отже, розчиняємо цукор в гарячій воді, вливаємо червоне вино, ром і розігріваємо суміш на невеликому вогні, але не доводимо її до кипіння. Тепер переливаємо грог в склянку, додаємо трохи мускатного горіха і прикрашаємо напій кружечком лимона.