Вернуться назад Распечатать

Як приготувати грог?

Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших прянощів. Давайте розглянемо з вами як приготувати грог в домашніх умовах.

Класичний рецепт грогу


Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 400 мл;

  • темний ром - 200 мл;

  • цукор - 4 ч. ложки;

  • лимон - 2 шт.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як варити грог. Наливаємо в каструлю воду, ставимо на плиту і доводимо її до кипіння. Видавлюємо туди сік з лимонів, зменшуємо вогонь, тонкою цівкою вливаємо ром і кладемо цукор. Проварюємо суміш ще 2-3 хвилини до повного розчинення цукрових кристаликів, постійно помішуючи лопаткою. Потім знімаємо каструлю з плити і розливаємо в келихи. Пити грог з ромом потрібно тільки в гарячому вигляді повільними ковтками, щоб не обпалити горло.

    Рецепт грогу зі спеціями


    Інгредієнти:

  • коньяк - 60 мл;

  • лимонний сік - 40 мл;

  • гарячий чай - 60 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • кориця - 1 паличка.


  • Приготування
    Для приготування напою беремо свіжозаварений чай, переливаємо його в ковшичек і доводимо до кипіння. Потім кидаємо туди цукор, гвоздику, паличку кориці, вливаємо трохи коньяку, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Після цього накриваємо напій кришкою, даємо йому настоятися хвилин 10-15 після чого перелити в келих і подаємо на стіл.

    Цитрусовий грог


    Інгредієнти:

  • легкий ром - 90 мл;

  • лимонний сік - 50 мл;

  • гранатовий сироп - 45 мл;

  • апельсиновий сік - 30 мл;

  • лід - для подачі;

  • лимон або консервована вишня - для прикраси.


  • Приготування
    Ром наливаємо у шейкер, додаємо гранатовий сироп, лимонний і апельсиновий соки, добре збовтуємо. На дно склянки насипати гіркою подрібнений лід і акуратно перелити отриманий напій, використовуючи воронку. Злегка похитуємо її, щоб рівномірно розподілити лід у келиху, а потім обережно знімаємо її без різких поштовхів. Подаємо готовий грог з соломинкою, проткнутой крізь колечко лимона або дві консервовані вишні.

    Як приготувати грог з червоного вина?


    Інгредієнти:
    Як приготувати грог?


  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вода - 40 мл;

  • червоне вино - 20 мл;

  • темний ром - 40 мл;

  • мускатний горіх - 1 щіпка;

  • лимон.


  • Приготування
    Отже, розчиняємо цукор в гарячій воді, вливаємо червоне вино, ром і розігріваємо суміш на невеликому вогні, але не доводимо її до кипіння. Тепер переливаємо грог в склянку, додаємо трохи мускатного горіха і прикрашаємо напій кружечком лимона.