Історія виникнення такого напою як грог , романтична і сумна водночас. Спочатку віскі або коньяк видавався морякам, в якості профілактики від цинги та інших хвороб, нерідко зустрічаються на морських просторах. Після того, як пінта міцного спиртного почала приводити до алкоголізму, один з капітанів судна вирішив розбавляти алкоголь теплою або прохолодною водою з додаванням лимона. Такий напій спершу не припав до смаку бувалим моряка, але з часом рецепт коктейлю перейшов і на сушу, де припав до смаку всім.
У цій статті ми розповімо вам як приготувати грог з коньяком в домашніх умовах.
Рецепт грогу з коньяком
Інгредієнти: коньяк - 60 мл; сік лайма - 15 мл; коричневий цукор - 1 ч. ложка; гаряча вода - 120 мл; кориця - 1 паличка. Приготування Змішуємо коньяк з соком лайма, цукром і гарячою водою. Подаємо напій з паличкою кориці, або цедрою апельсина.
Коньячний грог
Інгредієнти: коньяк - 85 мл; сік лайма - 20 мл; сік грейпфрута - 20 мл; мед - 1 ст. ложка; мінеральна вода; цедра апельсина. Приготування Змішуємо коньяк і сік лайма в шейкері разом з кубиками льоду. Проціджуємо отриманий напій в високий келих і доливаємо залишився обсяг газованою водою. При бажанні в грог можна додати кілька шматочків льоду, так як дана варіація розрахована на жарку погоду. Подаємо напій з шматочком апельсинової цедри.
Грог з ромом і коньяком
Інгредієнти: коньяк - 28 мл; ром - 20 мл; сік лайма - 3 ст. ложки; сік грейпфрута - 2 ст. ложки; суміш мелених прянощів (кориця, гвоздика, ваніль) - 1 ч. ложка. Приготування Спеції розвести в 1/2 склянки теплої води і ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння і додаємо до неї спеції. Прибираємо волу з вогню і вливаємо до неї ром і коньяк. Подаємо грог з ромом гарячим разом з скибочкою цитрусових.
Коньячний грог з сидром
Інгредієнти: коньяк - 80 мл; сік грейпфрута - 40 мл; лимонний сік - 20 мл; сироп - 1 ч. ложка; сидр яблучний - 160 мл; цедра грейпфрута. Приготування Наповнюємо шейкер льодом і заливаємо слідом коньяк, сік лимона, сік грейпфрута і цукровий сироп. Ретельно все збиваємо. Виливаємо отриманий напій в келих з парою кубиків льоду, а обсяг, що залишився, доповнюємо яблучним сидром. Прикрашаємо напій смужкою цедри грейпфрута або апельсина і подаємо.
Подібний напій можна подати і у форматі пуншу, перерахувавши всі інгредієнти згідно обсягом вашої ємності. У спекотний літній день такий напій можна доповнити листям м'яти і подати гостям.