Вернуться назад Распечатать

Фруктовий пудинг

Фруктовий пудинг
Класичний англійський сніданок у вигляді ніжного фруктового пудингу порадує своїм смаком всіх любителів смачної і ситної їжі. Таке блюдо сподобається як дітям, так і дорослим. Випробуйте рецепти фруктових пудингів, які ми зібрали в цій статті, і переконаєтеся в цьому самі.

Рецепт фруктового пудингу з сухофруктів


Інгредієнти:

  • абрикоси - 8 шт.;

  • чорнослив - 4 шт.;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • вода -1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • ванільний екстракт - 1 ст. ложка;

  • горіхи пекан - 1 /4 ст.


  • Приготування
    Сухофрукти кладемо в каструлю, посипаємо їх сіллю, корицею і заливаємо водою. Проварюємо сухофрукти при легкому кипінні 30 хвилин, після чого кладемо їх в блендер і збиваємо з яйцями і ваніллю до однорідності. Заповнюємо отриманою масою форми для пудингу і посипаємо блюдо зверху подрібненими горіхами. Готуємо пудинги 30 хвилин при 180 градусах.

    Як приготувати фруктовий пудинг для дітей?


    Інгредієнти:
    Для пудингу:

  • молоко - 3 ст.;

  • крохмаль - 5 ст. ложок;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • сир філадельфія - 1 ст.;

  • свіжі ягоди - за смаком.


  • Для коржа:

  • крекери - 150 г;

  • вершкове масло - 80 р.


  • Приготування
    Крекери подрібнюємо за допомогою блендера і заливаємо розтопленим вершковим маслом. Розподіляємо отриману масу по дну форми для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
    Тим часом крохмаль розводимо в теплому молоці і ставимо суміш на плиту. Як тільки маса почне густіти, додаємо до неї цукор, сіль і ванільний екстракт. даємо суміші охолонути і збиваємо її з сиром філадельфія . Виливаємо пудинг на остиглий корж і посипаємо зверху ягодами. Даємо пудингу постояти в холодильнику до застигання.

    Сирно-фруктовий пудинг без випічки


    Інгредієнти:

  • сир - 1 ст.;

  • банан - 2 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цукор - за смаком;

  • лимонний сік - за смаком;

  • крем-сир - 200 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Фруктовий пудинг
    За допомогою блендера ретельно збиваємо сир і сметану. Отриману суміш доповнюємо цукром за смаком (краще використовувати цукрову пудру, щоб не відчувалися кристали). Окремо пюрируем 1 банан з лимонним соком і пюре додаємо до сирної основі.
    Крем-сир збиваємо з ванільним екстрактом і лимонною цедрою. Залишився банан нарізаємо кружечками і поливаємо лимонним соком.
    У склянку шарами викладаємо спершу шар крем-сиру, потім шар сирного пудингу і кружечки бананів. Повторюємо обидва шари і ставимо десерт в холодильник за 2 години до подачі.