Класичний англійський сніданок у вигляді ніжного фруктового пудингу порадує своїм смаком всіх любителів смачної і ситної їжі. Таке блюдо сподобається як дітям, так і дорослим. Випробуйте рецепти фруктових пудингів, які ми зібрали в цій статті, і переконаєтеся в цьому самі.
Рецепт фруктового пудингу з сухофруктів
Інгредієнти: абрикоси - 8 шт.; чорнослив - 4 шт.; мелена кориця - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; вода -1 ст.; яйця - 3 шт.; ванільний екстракт - 1 ст. ложка; горіхи пекан - 1 /4 ст. Приготування Сухофрукти кладемо в каструлю, посипаємо їх сіллю, корицею і заливаємо водою. Проварюємо сухофрукти при легкому кипінні 30 хвилин, після чого кладемо їх в блендер і збиваємо з яйцями і ваніллю до однорідності. Заповнюємо отриманою масою форми для пудингу і посипаємо блюдо зверху подрібненими горіхами. Готуємо пудинги 30 хвилин при 180 градусах.
Як приготувати фруктовий пудинг для дітей?
Інгредієнти: Для пудингу:
молоко - 3 ст.; крохмаль - 5 ст. ложок; цукор - 1/2 ст.; сіль - щіпка; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; сир філадельфія - 1 ст.; свіжі ягоди - за смаком. Для коржа:
крекери - 150 г; вершкове масло - 80 р. Приготування Крекери подрібнюємо за допомогою блендера і заливаємо розтопленим вершковим маслом. Розподіляємо отриману масу по дну форми для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
Тим часом крохмаль розводимо в теплому молоці і ставимо суміш на плиту. Як тільки маса почне густіти, додаємо до неї цукор, сіль і ванільний екстракт. даємо суміші охолонути і збиваємо її з сиром філадельфія . Виливаємо пудинг на остиглий корж і посипаємо зверху ягодами. Даємо пудингу постояти в холодильнику до застигання.
Сирно-фруктовий пудинг без випічки
Інгредієнти: сир - 1 ст.; банан - 2 шт.; сметана - 3 ст. ложки; цукор - за смаком; лимонний сік - за смаком; крем-сир - 200 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; цедра 1 лимона. Приготування За допомогою блендера ретельно збиваємо сир і сметану. Отриману суміш доповнюємо цукром за смаком (краще використовувати цукрову пудру, щоб не відчувалися кристали). Окремо пюрируем 1 банан з лимонним соком і пюре додаємо до сирної основі.
Крем-сир збиваємо з ванільним екстрактом і лимонною цедрою. Залишився банан нарізаємо кружечками і поливаємо лимонним соком.
У склянку шарами викладаємо спершу шар крем-сиру, потім шар сирного пудингу і кружечки бананів. Повторюємо обидва шари і ставимо десерт в холодильник за 2 години до подачі.