Пудинг з вишнею - дивовижно ніжний і повітряний десерт, який чудово прикрасить ваш повсякденний стіл. Вишня надає випічці незвичайну кислинку і робить пудинг неповторним на смак. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування цього простого, але в теж час смачної страви.
Шоколадний пудинг з вишневим соусом
Інгредієнти: вишня без кісточок - 100 г; чорний шоколад - 100 г; масло вершкове - 100 г; яйце - 4 шт.; пудра цукрова - 40 г; борошно пшеничне - 40 р. Для соусу:
вишня без кісточок - 50 г; цукор - 30 г; вода - 2 ст. ложки; червоне напівсолодке вино - 75 мл. Приготування Спочатку давайте приготуємо соус. Для цього беремо вишню без кісточок і подрібнюємо блендером до однорідного стану. У каструльку насипаємо цукор, вливаємо трохи води, перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Варимо сироп кілька хвилин, помішуючи. Потім додаємо подрібнені ягоди, даємо закипіти і вливаємо червоне вино. Варимо соус 5-7 хвилин, після чого знімаємо його з плити і залишаємо остигати.
А цим часом поки займемося приготуванням вишневого пудингу. В мікрохвильовці розтоплюємо шоколад і вершкове масло, остуджуємо. Яйця збиваємо в міцну піну, поступово додаючи цукрову пудру. Потім акуратно змішуємо з шоколадною масою і невеликими порціями всипаємо борошно. Все перемішуємо тісто і прибираємо на 10 хвилин у холодильник. Формочки для випічки змащуємо вершковим маслом, розподіляємо тісто по формах і відправляємо на 10 хвилин у духовку, виставивши температуру 190 градусів. Потім духовку вимикаємо і залишаємо пудинг остигати. Перед подачею на стіл, робимо в середині випічки отвір і наливаємо зверху соус.
Рецепт повітряного пудингу з вишнею
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; сир - 500 г; манна крупа - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; звинувачуючи без кісточок - 200 г; ванілін - за смаком. Приготування У глибокий посуд викладаємо сир , додаємо яйце, всипаємо цукор і манку. Все ретельно перемішуємо і кидаємо вишню без кісточок. Форми для випікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо манкою, викладаємо приготоване тісто і відправляємо в попередньо нагріту духовку приблизно на 25-30 хвилин. Пудинг повинен покритися апетитною скоринкою. Перевіряємо готовність зубочисткою і подаємо сирний пудинг з вишнею до столу, прикрасивши свіжими ягодами.