Глінтвейн з яблуком користується найбільшою популярністю, оскільки саме яблуко здатне чудово поєднуватися з усім достатком спецій в цьому напої. Якщо ви бажаєте приготувати яблучний глінтвейн - ми з радістю поділимося з вами рецептами.
Безалкогольний яблучний глінтвейн
Ті, хто не вживає алкоголь також можуть відчути смак глінтвейну. В даному випадку роль основи для напою виконує яблучний сік , але ви можете використовувати суміш з декількох соків або додати ягідний морс.
Інгредієнти: яблучний сік - 1 л; цедра 1 апельсина; кориця - 1 паличка; гвоздика - 3 бутона; мед - за смаком. Приготування Яблучний сік виливаємо в каструльку і підігріваємо. До гарячого соку закладаємо смужки апельсинової цедри, паличку кориці і гвоздику. Варимо все разом 5-10 хвилин, щоб сік встиг насититься усім різноманіттям ароматів. Додаємо цукор або мед у напій за смаком. Безалкогольний яблучний глінтвейн подається гарячим, відразу ж після приготування.
Глінтвейн з яблучним соком
У цьому рецепті глінтвейну також присутній яблучний сік, але на відміну від першого даний варіант напою алкогольний. Як доповнення до, і без того багатому букету смаків і ароматів, ми вирішили використати кілька ложок апельсинового лікеру. Якщо під рукою лікеру не виявилося, замініть його апельсиновою цедрою.
Інгредієнти: червоне вино - 2 пляшки; яблучний сік - 1 л; цукор - 115 г; кориця - 1 паличка; аніс - 2 зірочки; апельсиновий лікер "Куантро" - 3 ст. ложки; заморожені ягоди - 1 жменя; яблука - 3 шт. Приготування Вино і яблучний сік змішуємо і виливаємо в каструльку. Ставимо рідина на вогонь і варимо з додаванням цукру, кориці і зірочки анісу. Помішуємо напій в процесі варіння кілька разів і варимо при слабкому кипінні 15 хвилин. Відразу перед подачею вливаємо в глінтвейн трохи апельсинового лікеру "Куантро" і прикрашаємо напій шматочками яблук і ягодами.
Рецепт яблучного глінтвейну
Інгредієнти: блочний сидр - 4 ст.; червоне вино -1 пляшка; мед - 1 /4 ст.; кориця - 2 палички; апельсин - 1 шт.; гвоздика - 4 шт.; аніс - 3 зірочки. Приготування Сидр і вино виливаємо в емальовану каструлю і підігріваємо. Як тільки рідина стане теплою, кладемо в неї паличку кориці, гвоздику, кілька зірочок анісу, додаємо трохи меду і цедру апельсина. Варимо напій 10 хвилин при слабкому кипінні, після чого розливаємо його по гурткам і прикрашаємо смужками апельсинової цедри.