Вернуться назад Распечатать

Яблучний глінтвейн

Яблучний глінтвейн
Глінтвейн з яблуком користується найбільшою популярністю, оскільки саме яблуко здатне чудово поєднуватися з усім достатком спецій в цьому напої. Якщо ви бажаєте приготувати яблучний глінтвейн - ми з радістю поділимося з вами рецептами.

Безалкогольний яблучний глінтвейн


Ті, хто не вживає алкоголь також можуть відчути смак глінтвейну. В даному випадку роль основи для напою виконує яблучний сік , але ви можете використовувати суміш з декількох соків або додати ягідний морс.
Інгредієнти:

  • яблучний сік - 1 л;

  • цедра 1 апельсина;

  • кориця - 1 паличка;

  • гвоздика - 3 бутона;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Яблучний сік виливаємо в каструльку і підігріваємо. До гарячого соку закладаємо смужки апельсинової цедри, паличку кориці і гвоздику. Варимо все разом 5-10 хвилин, щоб сік встиг насититься усім різноманіттям ароматів. Додаємо цукор або мед у напій за смаком. Безалкогольний яблучний глінтвейн подається гарячим, відразу ж після приготування.

    Глінтвейн з яблучним соком


    У цьому рецепті глінтвейну також присутній яблучний сік, але на відміну від першого даний варіант напою алкогольний. Як доповнення до, і без того багатому букету смаків і ароматів, ми вирішили використати кілька ложок апельсинового лікеру. Якщо під рукою лікеру не виявилося, замініть його апельсиновою цедрою.
    Інгредієнти:

  • червоне вино - 2 пляшки;

  • яблучний сік - 1 л;

  • цукор - 115 г;

  • кориця - 1 паличка;

  • аніс - 2 зірочки;

  • апельсиновий лікер "Куантро" - 3 ст. ложки;

  • заморожені ягоди - 1 жменя;

  • яблука - 3 шт.


  • Приготування
    Вино і яблучний сік змішуємо і виливаємо в каструльку. Ставимо рідина на вогонь і варимо з додаванням цукру, кориці і зірочки анісу. Помішуємо напій в процесі варіння кілька разів і варимо при слабкому кипінні 15 хвилин. Відразу перед подачею вливаємо в глінтвейн трохи апельсинового лікеру "Куантро" і прикрашаємо напій шматочками яблук і ягодами.

    Рецепт яблучного глінтвейну


    Інгредієнти:

  • блочний сидр - 4 ст.;

  • Яблучний глінтвейн

  • червоне вино -1 пляшка;

  • мед - 1 /4 ст.;

  • кориця - 2 палички;

  • апельсин - 1 шт.;

  • гвоздика - 4 шт.;

  • аніс - 3 зірочки.


  • Приготування
    Сидр і вино виливаємо в емальовану каструлю і підігріваємо. Як тільки рідина стане теплою, кладемо в неї паличку кориці, гвоздику, кілька зірочок анісу, додаємо трохи меду і цедру апельсина. Варимо напій 10 хвилин при слабкому кипінні, після чого розливаємо його по гурткам і прикрашаємо смужками апельсинової цедри.