Якщо на сніданок ви звикли обходитися тарілкою вівсянки або бутербродом з кавою, то англійський сніданок ви навряд чи подужаєте, але для тих, хто впевнений, що сніданок – головна страва дня, тарілка ситних гарячих страв доведеться за смаком. Що ж входить в англійський сніданок? Насамперед яєчня або омлет-скрэмбл, разом з ними пара сосисок з тушкованою квасолею, скибочки кров'янки (які англійці звуть чорним пудингом), трохи хліба і смаженого бекону. Все це розмаїття часто доповнюють овочами – обсмаженими помідорами і грибами. Ситно, чи не так? А залишки такого сніданку можна покласти ще й на ланч.
Традиційний англійський сніданок – рецепт
Як можна помітити з розмаїття продуктів, сніданок на англійський манер може бути річчю суто індивідуальної, всі складові його легко замінити, якщо з'явиться таке бажання.
Інгредієнти: сосиски - 2 шт.; бекон - 2-3 смужки; шапочки великих печериць - 2 шт.; стиглий помідор - 1 шт.; скибочка кров'янки - 1 шт.; яйце - 1 шт.; хліб - 1 скибочка. Приготування Англійці використовують натуральні сосиски в своєму сніданку, тому готуватися їм доведеться довше інших складових. Спершу сосиски обсмажують на середньому вогні приблизно 10 хвилин, а потім жар збільшують, щоб підрум'янилися, і залишають до повної готовності. Окремо обсмажують очищені капелюшки грибів, збризнуті маслом, приблизно по парі хвилин з кожної зі сторін. Томати і кров'янку нарізають кружечками і просто підрум'янюють її. Ближче до кінця приготування на сковороду відправляються скибочки бекону і яйце. Коли білок яйця схопиться, поверх кладуть шматочок масла. Хліб, бажано вчорашній, підрум'янюють її на окремій сухій сковороді або в тостері. Типовий англійський сніданок готовий!
Повний англійський сніданок
Англійський сніданок подають і в Ірландії, славиться своїми врожаями картоплі. Саме тому компанію стандартних складових тут складають деруни .
Інгредієнти: свинячі сосиски - 2 шт.; томат - 1 шт.; вершкове масло - 25 г; картопля (крахмалистый) - 320 г; печериці - 110 г; квасоля в томаті - 220 г; яйце - 1 шт.; хліб - 2 скибочки. Приготування Натріть картоплю, посоліть його і обсмажуйте порціями з обох сторін. Томат надріжте і підрум'яньте на грилі разом з грибними капелюшками. Квасоля розігріти в сотейнику. Обсмажте свинячі сосиски на грилі близько 10-15 хвилин. В самому кінці підрум'яньте хліб у тостері і підсмажте яйце.
Класичний англійський сніданок
Для ще більшої ситності складу сніданку може включати консервовану квасоля в томаті, а для різноманітності яйце можна підсмажити як омлет-скрэмбл.
Інгредієнти: свинячі сосиски - 4 шт.; капелюшки печериць - 4 шт.; невеликі помідори - 2 шт.; бекон - 4 скибочки; кров'янка - 100 г; консервована квасоля - 420 г; вершкове масло - 25 г; яйця - 4 шт.; хліб - 2-4 скибочки. Приготування Перед тим, як приготувати англійський сніданок англійці віддають перевагу підігрівати тарілки. Зробити це можна в останній момент, підставивши тарілку під струмінь гарячої води, але зручніше залишити їх в духовці, розігрітій до мінімальної температури.
Починайте приготування з сосисок, на їх обжарку йде в середньому 10 хвилин. Через 5 хвилин до сосисок і кладуть кружальця кров'янки. Окремо підігрійте квасоля близько 2-3 хвилин. Яйця злегка збийте і вилийте на сковороду з розігрітим маслом. Перемішайте їх як тільки основа омлету схопиться. Останніми обсмажують овочі і скибочки бекону, а хліб відправляють в тостер. Гарячі тости додатково промаслівают перед сервіруванням.
Викладіть готові складові на теплу тарілку, приправити овочі зверху і подавайте.