Американське печиво - традиційне ласощі, що продається в будь-кондитерської крамниці в Америці. Останнім часом ця випічка набирає популярність і на наших просторах, завдяки простим рецептами приготування і приголомшливого смаку. Як правило, американське печиво являє собою плоску корж з вкрапленнями шоколаду, але замість нього в тісто кладуть також родзинки, горіхи і сухофрукти.
Сьогодні ми розповімо вам, як у домашніх умовах приготувати смачні американські печива.
Американське печиво з шоколадом
Інгредієнти: борошно пшеничне – 300 г; сода – 1/2 ч. ложки; сіль – 1/4 ч. ложки; вершкове масло – 155 г; цукор коричневий – 200 г; цукровий пісок – 100 г; яйце – 1 шт.; яєчний жовток – 1 шт.; шоколадні краплі або темний шоколад нарізаний – 350 г; ваніль – 1 ст. ложка без верху. Приготування Масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додаємо цукровий пісок і коричневий цукор і злегка розтираємо. Потім додаємо яйце, жовток, ваніль і збиваємо до однорідного стану. Тепер потроху підсипаючи суху суміш, приготовану шляхом змішування просіяного борошна, солі і соди, заводимо однорідне тісто. В кінці замісу додаємо шоколад. На застелений пергаментом і промазанный маслом деко викладаємо за допомогою столової ложки тісто на відстані не менше п'яти-семи сантиметрів один від одного і випікаємо в нагрітій до 170 градусів духовці десять-п'ятнадцять хвилин.
Американське печиво з родзинками
Інгредієнти: борошно пшеничне – 15 склянки; розпушувач – 2/3 ч. ложки; сіль – 1/4 ч. ложки; вершкове масло – 100 г; цукровий пісок – 05 склянки; яйце – 1 шт.; ізюм – 100 г; ваніль – 1 ч. ложка без верху. Приготування Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском, додаємо яйце, ваніль і збиваємо до однорідності. Кидаємо попередньо розпарені в окропі протягом десяти хвилин родзинки, просіяне борошно, з'єднану з сіллю і розпушувачем і замішуємо еластичне м'яке тісто. Руками ліпимо печеньки і розкладаємо їх на змащений маслом і вистелений пергаментом деко. Поміщаємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Готове американське печиво з родзинками охолоджуємо і подаємо з молоком або чаєм.
Американське вівсяне печиво
Інгредієнти: борошно пшеничне – 2 склянки; пластівці вівсяні – 3 склянки; сода – 1 ч. ложка; розпушувач – 1/2 ч. ложки; сіль – 1/4 ч. ложки; вершкове масло розтоплене – 1 склянка; цукор коричневий – 1 склянка; цукровий пісок – 3 /4 склянки; яйце – 2 шт.; шоколад нарізаний – 1 стакан; горіхи і (або) ізюм – за бажанням; ванільний екстракт – 1 ч. ложка; кориця – 1 ч. ложка. Приготування Розтоплене вершкове масло змішуємо з коричневим цукром і цукровим піском. Потім додаємо злегка збите яйце з сіллю, ванільний екстракт і корицю. В окремому посуді змішуємо просіяне пшеничне борошно, соду, розпушувач і вівсяні пластівці, за бажанням подрібнені в блендері. Вводимо отриману суху суміш до яєчно-масляної маси,
і перемішуємо до однорідності. В кінці вмішуємо рубаний шоколад і за бажанням горіхи і родзинки. На змащений маслом і застелений пергаментом деко викладаємо ложкою або руками тісто на відстані п'ять-сім сантиметрів, залежно від бажаного розміру печива і кількості покладеного тесту. Чим більше плануємо зробити печиво, тим далі один від одного їх розташовуємо з урахуванням того, що тісто розпливеться. Ставимо деко в нагріту до 180 градусів духовку на десять хвилин. В ідеалі спочатку отримуємо досить м'яке печиво, яке при охолодженні підсихає.