Пропонуємо приготувати на десерт неймовірно смачний і ніжний шоколадний пиріг брауні. Якщо ви любите шоколадну випічку, то, безсумнівно, залишитеся задоволені результатом і запропоновані рецепти займуть почесне місце у скарбничці ваших улюблених рецептів.
Найсмачніший брауні з сиром, шоколадом і вишнями - рецепт
Інгредієнти: борошно 160 г; масло вершкове – 125 г; шоколад чорний – 110 г; яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 160 г; розпушувач – 1 ч. ложка; сир – 320 г; ванільний цукор – 10 г; вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 420 г; сіль – щіпка. Приготування Шоколад розламуємо на шматочки, завантажуємо разом з маслом в невелику миску або каструльку і поміщаємо в посудину з гарячою водою на водяну баню. Витримуємо на вогні, помішуючи, до повного розпускання компонентів і отримання однорідної маси, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Збиваємо два яйця з половиною цукрового піску, дрібкою солі і ванільним цукром до пишності, виливаємо в шоколадну суміш, всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і вимішуємо до однорідної маси.
Залишилися яйця і цукор гарненько збиваємо, додаємо перетертий через ситечко м'який сир і розбиваємо міксером до гладкості і однорідності.
Вишневі ягоди при необхідності розморожуємо і віджимаємо від надлишків соку.
В промаслений форму виливаємо одну третину тесту, розрівнюємо, викладаємо половину сирної суміші і розподіляємо половину вишневих ягід. Тепер знову заливаємо третьою частиною тіста, розрівнюємо його лопаткою, покриваємо залишилися сиром і вишнями. Далі викладаємо зверху тісто і визначаємо форму в прогріту до 180 градусів духовку на п'ятдесят хвилин або до готовності, яку перевіряємо за сухою дерев'яною скіпкою.
Брауні з какао і горіхами - простий рецепт
Інгредієнти: борошно – 90 г; порошок какао – 90 г; яйця – 2-3 шт.; цукровий пісок – 210 г; розпушувач – 10 г; масло вершкове – 140 г; цукор ванільний – 10 г; подрібнені горіхи – 50-100 г; сіль – щіпка. Приготування Змішуємо яйця з цукровим піском і дрібкою солі і розбиваємо з допомогою міксера або віночка. Додаємо ванільний цукор, розтоплене і остигле масло і змішати до однорідності. Тепер просіваємо борошно з розпушувачем і какао порошок, додаємо в яєчно-масляну суміш і гарненько вимішуємо до повного позбавлення від борошняних грудочок. В кінці замісу вводимо попередньо подрібнені горіхи.
Викладаємо масу в попередньо промаслений форму і розміщуємо в прогрітій до 180 градусів духовці на тридцять хвилин, не більше. Якщо брауні перетримати, то він не вийде влажноватым всередині, як йому належить, а стане суховатий.
При бажанні після охолодження можна покрити брауні шоколадною глазур'ю і присипати горіхами.
Шоколадний брауні з вишнею - рецепт
Інгредієнти: борошно 160 г; масло вершкове – 210 г; шоколад чорний – 180 г; яйця – 4 шт.; цукрова пудра – 275 г; розпушувач – 20 г; крохмаль– 60 г; вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 650 г; сіль – щіпка. Приготування Чорний шоколад ділимо на шматочки, складаємо в миску, додаємо вершкове масло і визначаємо на водяну баню в ємність з киплячою водою. Витримуємо суміш на вогні, помішуючи, до повного розпускання вмісту і перетворення в однорідну гладку масу. Потім додаємо яйця, цукрову пудру, просіяне з розпушувачем борошно, дрібку солі і гарненько перемішуємо.
Тепер викладаємо масу в попередньо промаслений форму, на дно якої додатково выстелем пергамент. Вишні при необхідності розморожуємо, даємо стекти соку, злегка віджимаємо і змішуємо з крохмалем. Розподіляємо ягідки по поверхні пирога, трохи притапливая. Можна також спочатку змішати тісто з вишнею, а потім викласти у форму.
Визначаємо брауні з вишнею на двадцять хвилин в прогріту до 200 градусів духовку, а потім знижуємо температурний режим до 160 градусів і випікаємо ще протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру форми.