Вернуться назад Распечатать

Брауні - рецепт

Брауні - рецепт
Пропонуємо приготувати на десерт неймовірно смачний і ніжний шоколадний пиріг брауні. Якщо ви любите шоколадну випічку, то, безсумнівно, залишитеся задоволені результатом і запропоновані рецепти займуть почесне місце у скарбничці ваших улюблених рецептів.

Найсмачніший брауні з сиром, шоколадом і вишнями - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно 160 г;

  • масло вершкове – 125 г;

  • шоколад чорний – 110 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сир – 320 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 420 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Шоколад розламуємо на шматочки, завантажуємо разом з маслом в невелику миску або каструльку і поміщаємо в посудину з гарячою водою на водяну баню. Витримуємо на вогні, помішуючи, до повного розпускання компонентів і отримання однорідної маси, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Збиваємо два яйця з половиною цукрового піску, дрібкою солі і ванільним цукром до пишності, виливаємо в шоколадну суміш, всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і вимішуємо до однорідної маси.
    Залишилися яйця і цукор гарненько збиваємо, додаємо перетертий через ситечко м'який сир і розбиваємо міксером до гладкості і однорідності.
    Вишневі ягоди при необхідності розморожуємо і віджимаємо від надлишків соку.
    В промаслений форму виливаємо одну третину тесту, розрівнюємо, викладаємо половину сирної суміші і розподіляємо половину вишневих ягід. Тепер знову заливаємо третьою частиною тіста, розрівнюємо його лопаткою, покриваємо залишилися сиром і вишнями. Далі викладаємо зверху тісто і визначаємо форму в прогріту до 180 градусів духовку на п'ятдесят хвилин або до готовності, яку перевіряємо за сухою дерев'яною скіпкою.

    Брауні з какао і горіхами - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 90 г;

  • порошок какао – 90 г;

  • яйця – 2-3 шт.;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • масло вершкове – 140 г;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • подрібнені горіхи – 50-100 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо яйця з цукровим піском і дрібкою солі і розбиваємо з допомогою міксера або віночка. Додаємо ванільний цукор, розтоплене і остигле масло і змішати до однорідності. Тепер просіваємо борошно з розпушувачем і какао порошок, додаємо в яєчно-масляну суміш і гарненько вимішуємо до повного позбавлення від борошняних грудочок. В кінці замісу вводимо попередньо подрібнені горіхи.
    Викладаємо масу в попередньо промаслений форму і розміщуємо в прогрітій до 180 градусів духовці на тридцять хвилин, не більше. Якщо брауні перетримати, то він не вийде влажноватым всередині, як йому належить, а стане суховатий.
    При бажанні після охолодження можна покрити брауні шоколадною глазур'ю і присипати горіхами.

    Шоколадний брауні з вишнею - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно 160 г;

  • масло вершкове – 210 г;

  • шоколад чорний – 180 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукрова пудра – 275 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • крохмаль– 60 г;

  • вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 650 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Чорний шоколад ділимо на шматочки, складаємо в миску, додаємо вершкове масло і визначаємо на водяну баню в ємність з киплячою водою. Витримуємо суміш на вогні, помішуючи, до повного розпускання вмісту і перетворення в однорідну гладку масу. Потім додаємо яйця, цукрову пудру, просіяне з розпушувачем борошно, дрібку солі і гарненько перемішуємо.
    Брауні - рецепт

    Тепер викладаємо масу в попередньо промаслений форму, на дно якої додатково выстелем пергамент. Вишні при необхідності розморожуємо, даємо стекти соку, злегка віджимаємо і змішуємо з крохмалем. Розподіляємо ягідки по поверхні пирога, трохи притапливая. Можна також спочатку змішати тісто з вишнею, а потім викласти у форму.
    Визначаємо брауні з вишнею на двадцять хвилин в прогріту до 200 градусів духовку, а потім знижуємо температурний режим до 160 градусів і випікаємо ще протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру форми.