Те, що у нас прийнято називати брауні з рідкою начинкою, серед кондитерів іменується шоколадним фонданом завоював любов не лише професіоналів по виготовленню солодощів, але і самих ласунів. У цьому матеріалі ми розкриємо рецепт брауні з рідким шоколадом усередині, докладно розібравшись з технологією приготування.
Брауні з рідким шоколадом усередині
Головна тонкість рецепта брауні з рідким шоколадом криється в низькому вмісті борошна і високий вміст олії і самого шоколаду. Після випічки ніжне тістечко добре утримує свою форму рівно до того моменту, поки ви не доторкнетеся до нього ложкою.
Інгредієнти: вершкове масло - 65 г; шоколад - 125 г; яйця - 2 шт.; цукровий пісок - 85 м; борошно - 15 р. Приготування З'єднуємо першу пару інгредієнтів разом над водяною банею. Як тільки шоколадні шматочки порожниною розплавляться, зніміть суміш з вогню і дайте їй небагато охолонути. Часу відведеного на охолодження вистачить на те, щоб перетворити яйця і цукор в пишний білястий крем. До яйцям додайте борошно, повторіть збивання, а потім почніть вливати шоколад з маслом. Як тільки суміш буде готова, розподіліть її по невеликих керамічних форм, попередньо промаслив останні. Випікайте десерт близько 12 хвилин при 200 градусах.
Рецепт шоколадного брауні з рідким шоколадом усередині
Щоб не зійти з розуму від великої кількості шоколаду в десерті, можете урізноманітнити його різноманітними смаковими добавками, наприклад ваніллю або коньяк/бренді. Також не забувайте про те, що смак десерту практично повністю визначається смаком використовуваного шоколаду, а тому не варто економити на базовому інгредієнті.
Інгредієнти: чорний шоколад - 155 г; вершкове масло - 175 г; цукровий пісок - 55 г; борошно - 45 г; яйця - 3 шт.; яєчні жовтки (великі) - 3 шт.; бренді - 15 мл Приготування Розтопивши чорний шоколад, дайте йому трохи охолонути, але стежте за тим, щоб він не почав тверднути. Додайте до шоколаду м'яке масло і борошно. Окремо збийте яйця з цукром і, при постійному збивання, влийте суміш до шоколаду. В кінці доповніть суміш бренді. Розподіліть тісто по змазаним формами. У разі відсутності спеціальних форм ви можете використовувати звичайні формочки для кексів. Поставте наповнені тестом форми в розігріту до 200 градусів духовку на 9 хвилин. Перш ніж вийняти з форми, дайте фонданам злегка охолонути, а після декоруйте цукровою пудрою.