Американські панкейкі по своїй популярності вже давно стали рівнею нашим оладкам . Пишні та смачні, вони приголомшливо поєднуються зі свіжими фруктами, шоколадом, сиропом і медом, перетворюючись в ситний сніданок, який можна швидко і зручно приготувати. У рецептах далі ми поговоримо про класичних американських панкейках на молоці.
Панкейкі на молоці з бананом
Інгредієнти: борошно - 155 г; цукровий пісок - 40 г; розпушувач - 10 г; мелена кориця - 2 г; яйце куряче - 1 шт.; молоко - 1 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; бананове пюре - 1 ст. Приготування В окремій мисці готуємо суху, з'єднавши просіяне з розпушувачем борошно, цукор і сіль з корицею. Окремо збиваємо яйця з молоком і маслом. До сухих інгредієнтів додаємо рідкі і замішуємо тісто для наших панкейків. Тісто має бути досить густим, але не переживайте – це і є запорука смачних панкейків. Додаємо в тісто пюрированный банан і знову все перемішуємо.
Сковороду змащуємо соняшниковою або іншою рослинною олією і гарненько розжарюємо. Виливаємо чверть всього тесту на розігріту поверхню і чекаємо, поки тісто не почне пузиритися. Як тільки це відбудеться, перевертаємо панкейк на іншу сторону і смажимо до характерного коричневого відтінку. Подаємо ласощі з шматочками свіжих бананів, поливши медом або сиропом.
Як приготувати панкейкі на молоці з какао і соусом з маршмеллоу?
Шоколадні панкейкі готувати куди простіше, ніж ви думали, необхідно лише замінити частину борошна какао-порошком і багатий шоколадний смак і колір вам гарантовані. У компанії з шоколадною крихтою ви отримаєте неймовірно смачний солодкий сніданок.
Інгредієнти: Для панкейків:
борошно 160 г; розпушувач - 12 м; какао-порошок - 43 г; яйце - 1 шт.; сметана - 90 г; цукор - 85 м; молоко - 200 мл Для соусу:
маршмеллоу - 1 ст.; окріп - 30 мл Приготування Пшеничне борошно просіваємо, щоб зробити її більш повітряної і наситити киснем, і змішуємо з розпушувачем і какао з допомогою віночка. Додаємо сіль і цукор. Окремо з'єднуємо рідкі інгредієнти: молоко, яйця і сметану. Вливаємо рідкі інгредієнти в суху суміш і замішуємо густе тісто.
Змащуємо маслом сковороду і розжарюємо. Виливаємо порції тесту на сковороду і обсмажуємо з обох боків до рум'янцю.
Подаємо панкейкі з оригінальним і простим у приготуванні соусом, що складається з подтаявших завдяки окропу зефирок маршмеллоу.
Рецепт панкейків на кислому молоці
Ці класичні американські панкейкі виходять дивно пишними саме завдяки підвищеній кислотності скисшего молока, який, реагуючи з міксом розпушувача і соди, нагороджує панкейкі невагомою текстурою, роблячи їх легкими.
Інгредієнти: кисле молоко - 325 мл; харчова сода - 5 г; борошно - 320 г; цукор - 50 г; розпушувач - 10 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 30 р. Приготування Починаємо з приготування звичної сухої суміші інгредієнтів, для якої слід ретельно змішати між собою борошно, цукор, розпушувач і соду з сіллю в глибокій мисці. Окремо збиваємо кефір та яйця, додаємо розтоплене вершкове масло. Тепер необхідно лише з'єднати дві суміші і замісити густе і однорідне тісто.
Розжарюємо промаслений сковороду виливаємо на неї чверть тесту. Чекаємо, поки поверхня панкейка покриється пухирцями, а потім перевертаємо його на іншу сторону і підрум'янюємо.
Цей рецепт – приголомшлива основа для експериментів. Пишні і ароматні панкейкі можна доповнити шоколадною крихтою і ягодами, цукатами і сухофруктами, а можна просто по старій добрій традиції покласти на гору панкейків кусень масла і полити все сиропом або медом.