Це незвичне і дивовижне для нас назва ні що інше як прості млинці, з однією відмінністю - готуються вони на молоці, за рахунок чого виходять повітряними або не такими жирними. Американські млинці або панкейкі є улюбленим сніданком на заході. Вони досить ситні, але при цьому не створюють тяожести в шлунку. До всього іншого смажаться вони на сухій сковороді, тому не підгорають і швидко перевертаються.
Панкейкі на молоці
Найпростіші - це американські панкейкі. Смажаться вони швидко і не вимагають особливих приготувань. Для того, щоб зробити на сніданок ароматні панкейкі, вам знадобляться абсолютно звичайні продукти.
Інгредієнти: молоко - 350 мл; яйця - 1 шт.; вершкове масло - 100 г; борошно - 300 г; розпушувач - 2 ч. ложки; цукор - 3 ст. ложки; сіль. Приготування Розімніть вершкове масло виделкою і збийте з яйцем. Додайте цукор і сіль, поступово вливаючи молоко, ретельно перемішайте. Борошно змішайте з розпушувачем і всипте в тісто, помішуючи, поки не вийде однорідна маса, схожа на сметану. Нагрійте сковорідку (для справжніх панкейків потрібна обов'язково сковорода з антипригарним покриттям) і ложкою викладайте млинці на неї. Смажте панкейкі на невеликому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Панкейкі повинні підрум'яниться і на них з'являться дірочки. Подавайте класичні панкейкі з фруктовим джемом або яким-небудь сиропом.
Шоколадні панкейкі
Інгредієнти: борошно - 250 г; какао - 1/4 ст.; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; молоко - 200 мл; цукор - 3 ст. ложки; розпушувач - 15 ч. ложки; шоколад - 100 г; ваніль; сіль. Приготування Вилийте в глибоку миску 3/4 склянки молока і додайте какао, яйця, борошно, цукор, сіль, ваніль і розпушувач. За допомогою міксера збийте добре тісто до отримання однорідної маси. Залишок молока підігрійте і розтопіть в ній масло. Молоко не повинно бути гарячим, теплим. Влийте молоко з маслом в тісто, постійно помішуючи. Нагріту сковороду трохи змастіть маслом і підсмажте панкейкі з обох сторін до готовності. Вже готові панкейкі складайте стопкою, посипаючи кожен третій панкейк шоколадом.
Бананові панкейкі
Інгредієнти: борошно - 300 г; молоко - 300 мл; яйця - 2 шт.; банани - 2 шт.; цукор - 50 г; рослинне масло - 50 г; розпушувач - 2 ч. ложки; сода - 05 ч. ложки; сіль. Приготування Зробіть пюре з бананів, протерши їх через сито. Борошно змішайте з розпушувачем, сіллю, содою і залиште в стороні. Кілька хвилин збийте яйця з молоком, потім додайте рослинне масло і бананове пюре. Перемішайте до однорідної маси, всипте суху борошняну суміш і на найменших оборотах міксера, збивайте тісто приблизно хвилину. Добре розігрійте Сковороду, при необхідності трохи змастіть вершковим маслом. Смажте панкейкі з розрахунку 2 столові ложки на один млинець. Як тільки з одного боку з'являться бульбашки, переверніть панкейк на другу сторону і смажте ще приблизно хвилину. Бананові панкейкі найкраще подавати з шоколадним сиропом або медом.
Панкейкі на кефірі
Для тих, хто любить споконвічно російські страви, ми пропонуємо рецепт простих панкейків на кефірі, знайомих нам як російські млинці.
Інгредієнти: кефір - 200 мл; борошно - 350 г; цукор - 70 г; вершкове масло - 50 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 1/2 ч. ложки; сода - 1/4 ч. ложки. Приготування Розітріть яйця з цукром в мисці, щоб цукор повністю розчинився. Влийте яйця кефір і добре розмішайте. Борошно змішайте з розпушувачем і постійно помішуючи, всипте в тісто. Додайте соду і розтоплене вершкове масло. Все ще раз ретельно перемішайте. Перед смаженням, змастіть сковороду маслом. Якщо в процесі панкейкі будуть трохи прилипати, ще раз змастіть сковороду. Панкейкі на кефірі подавайте зі сметаною або варенням.