Можливо, комусь здасться дивним питання, як приготувати каштани, але виявляється для деяких народів це справа звичайна. На Кавказі, в Європі та Америці їх смажать, тушкують, варять і їдять із задоволенням. Якщо вам теж захотілося покуштувати каштанів, то рецепти приготування страв з них, допоможуть здійснити це бажання.
Як смажити каштани на сковороді?
На питання, що можна приготувати з каштанів, більшість порадять посмажити їх. Тому в першу чергу розглянемо, як це зробити. Смажити каштани можна й на решітці гриля, і в духовці, і на сковороді. Причому сковорідку рекомендується брати спеціальну, з дірочками, але деякі примудряються посмажити каштани і на звичайних сковородах. Для нашого рецепту приготування смажених каштанів знадобиться сковорідка, ніж та серветки. Варто нагадати, що каштани для смаження, як і для того щоб приготувати інші страви, підійдуть тільки їстівні, плоди кінського каштана, що росте в більшості міст середньої смуги, не підійдуть. Їстівні каштани відрізняються більш густими і м'якими голками на шкірці.
Перед тим, як готувати смажені каштани, на них потрібно зробити кілька надрізів, щоб вони не вибухнули. Тепер кладемо каштани на сковорідку, зверху покладемо шар вологих серветок і тримаємо під кришкою близько 20 хвилин. Періодично каштани треба помішувати і змочувати висохлі серветки. Якщо шкаралупа стала тріскатися і легко зніматися, каштани готові, їх можна знімати з вогню. Їдять каштани гарячими, можна посолити і додати трохи рослинного масла.
Як правильно приготувати варені каштани?
Як вже говорилося вище, каштани можна і варити, як їх готувати таким чином, зараз і розберемося.
Каштани потрібно очистити, вимити і перебрати. Далі в каструлю наливаємо воду і кип'ятимо. У киплячу воду опускаємо каштани і варимо до готовності. Надрізів і проколів на горісі робити не треба, при варінні каштани не вибухають. Ну а якщо не подобатися є каштани в чистому вигляді, то з ними можна приготувати безліч страв.
Як приготувати жарке з яловичини з каштанами?
Інгредієнти: каштани - 500 г; вершкове масло - 3 ст. ложки; яловичина - 750 г; цибуля - 2 шт.; сіль - 1 ч. ложка; м'ясний бульйон - 1 л; білий перець - за смаком. Приготування Каштани та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками. М'ясо миємо, обсушуємо паперовим рушником і також нарізаємо кубиками.
Розтоплюємо масло в каструлі і обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не буде прозорим. Додаємо м'ясо і підрум'янюємо постійно помішуючи. Нагріте м'ясний бульйон додаємо до м'яса, солимо, перчимо і варимо під кришкою 1-15 години. За 20 хвилин до готовності кладемо каштани і довариваем м'ясо, слідкуючи, щоб каштани не розварювалися.
Як приготувати варення з каштанів?
Не знаєте, що ще можна зробити з каштанів? Спробуйте зварити з них варення, раптом стане улюбленою солодкістю до чаю?
Інгредієнти: каштани - 2 кг; цукор -700 р; лимон - 1 шт.; кірки лимона і апельсина, пара гілочок кропу. Приготування Вимиті каштани перебираємо і кладемо в каструлю з водою. Кладемо туди кріп і скоринки цитрусових, варимо все близько години. Далі воду зливаємо, каштани остуджуємо і очищаємо від шкірки.
Для сиропу наливаємо в каструлю літр води, додаємо сік лимона, цукор і трохи кірок цитрусових. Варимо на середньому вогні 5 хвилин. Сироп охолодити.
Каштани розкладаємо по банках, заливаємо сиропом і закриваємо кришками. Стерилізуємо банки в киплячій воді 15-20 хвилин. Через 2 місяці варення можна буде спробувати.
Як приготувати пудинг з каштанів?
Інгредієнти: каштани - 2 склянки; цукор - 1/2 склянки; молоко - 1 л; борошно - 3 /4 склянки; масло вершкове - 3 ст. ложки; жовтки - 5 шт; білки - 8 шт.; панірувальні сухарі. Приготування В півлітра молока варимо очищені каштани до готовності. Охолоджені каштани перетираємо через сито, розвести невеликою кількістю молока і додаємо цукор. Масло розтираємо з борошном і додаємо в суміш. Пюре кип'ятимо і остуджуємо. В окремих мисках збиваємо білки в піну і жовтки. У жовтки додаємо білкову піну, вводимо суміш в пюре і перемішуємо. Форму для випікання змащуємо маслом і обсипаємо сухарями. Виливаємо пюре у форму і випікаємо 45 хвилин. Готовий пудинг поливаємо будь-яким солодким соусом і подаємо до столу.