Чізкейки прийшли до нас із заходу. Це десерт із сиру з додаванням фруктів. Щоб начинка на вашому чізкейк не потріскалася, потрібно дотримуватися деякі уязика:
Випікати його потрібно при не дуже високій температурі (не більше 150-160 градусів), за рахунок цього час випічки збільшується. Охолоджувати чізкейк потрібно поступово. Коли він буде готовий, духовку вимикаємо і відкриваємо дверцята. Нехай він постоїть так хвилин 15. І тільки потім можна витягувати його з духовки. Іноді навіть сирний чізкейк випікають на водяній бані Якщо в перший раз у вас щось не вийде, і по начинці підуть тріщини, не поспішайте засмучуватися. Ситуацію можна врятувати, прикрасивши верх глазур'ю або фруктами. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати банановий чізкейк.
Банановий чізкейк в духовці
Інгредієнти: борошно - 3 ст. ложки; банани - 3 шт.; сир - 300 г; цукор - 150 г; яйця - 3 шт.; сметана - 150 г; сіль - щіпка. Приготування Сир і банан пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо в блендері. Додаємо борошно, яйця, сметану, цукор і сіль. Все добре вимішуємо, а ще краще збити. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто і випікаємо при 150 градусах близько 50 хвилин. Сирний чізкейк з бананами остуджуємо і відправляємо в холодильник - настоятися.
Банановий чізкейк з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
вівсяне печиво - 150 г; вершкове масло - 50 г; сметана - 220 г; сир жирний - 400 г; мигдаль - 80 г; банани - 3 шт.; яйця - 3 шт.; цукор - 140 г; лимонний сік - 3 ст. ложки. Для соусу:
мед - 200 г; вершки - 200 г; масло вершкове - 70 г; цукор - 70 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Мигдаль підсмажуємо на сухій сковороді, потім перетираємо в блендері разом з печивом. Додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо. Отриману масу викладаємо у форму. Щоб основа краще пропеклась, а начинка не висохне, її можна окремо пропекти протягом 15 хвилин.
Готуємо начинку: банани збиваємо в блендері з додаванням лимонного соку, туди ж додаємо сир, сметану, цукор і яйця. Все ще раз збиваємо. Начинку викладаємо рівним шаром на основу. Випікаємо протягом 1 години.
Щоб приготувати соус, змішати розтоплене вершкове масло, рідкий мед і цукор. На маленькому вогні доводимо до кипіння, потім додаємо вершки і ванільний цукор. Чізкейк з бананом подаємо до столу, поливши вершково-медовим соусом.
Банановий чізкейк без випічки - рецепт
Інгредієнти: Для основи:
печиво - 300 г; масло вершкове - 100 г; молоко - 3 ст. ложки. Для крему:
сир - 400 г; сметана - 100 г; мед - 100 г; вершки - 220 мл; цукрова пудра - 50 г; ванільний цукор - 1 пакетик; лимонна цедра - 1 ч. ложка; лимонний сік - 3 ст. ложки; желатин швидкорозчинний - 8 г; банани - 3 шт. Приготування Для приготування сирно-бананового чізкейк без випічки бажано використовувати роз'ємну форму. Печиво перетираємо у блендері, додаємо розтоплене вершкове масло і молоко.
Все добре вимішуємо і утрамбовуємо у форму.
Тепер готуємо начинку: банани перетираємо до пюреобразного стану. Желатин розмочуємо в соку лимона, розпускаємо на водяній бані і додаємо до банановому пюре. Перемішуємо і ставимо в холодильник, маса повинна загуснути, але не застигнути. Сир пропускаємо через сито, додаємо сметану, мед і цедру лимона. Цукрову пудру збиваємо з вершками, додаємо ванільний цукор. Бананове пюре з'єднайте з сиром і вершками. Тепер вже збиваємо все разом і перекладаємо масу у форму з основою. Прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб крем застиг.