Чізкейк - це приголомшливо смачний та ніжний десерт, який готується на основі вершкового сиру або сиру. Його прийнято вважати суто американським блюдом, яке має далекі англійські корені. В основному існує 2 способи приготування цього своєрідного десерту. Для тих хто любить готувати і не шкодує часу і сил, підійде варіант чізкейку в духовці. Другий спосіб ідеальний для зайнятих людей, тому що він абсолютно не вимагає теплової обробки.
Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів шоколадного чізкейку в домашніх умовах, смак виходить просто чарівний і дуже шоколадний!
Шоколадно-банановий чізкейк - рецепт
Інгредієнти: Для основи:
печиво - 500 г; вершкове масло - 100 р. Для начинки:
сир - 400 г; яйце - 2 шт.; гіркий шоколад - 100 г; цукор - 100 г; ванільний цукор - 1 ч. ложка; вершки - 50 мл; вершковий лікер - 2 ст. ложки; вершкове масло - 50 мл; кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка; банан - 1 шт.; сіль - щіпка. Для прикраси:
білий шоколад - 100 г; свіжа м'ята; журавлинний сироп - за бажанням. Приготування Для приготування шоколадно-ванільного чізкейку беремо печиво і гарненько подрібнюємо його в блендері до дрібної крихти. Потім додаємо трохи розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо масу в круглу форму для випічки рівномірним шаром, формуючи по краях невеликі бортики, і прибираємо приготовлену основу на 40 хвилин у морозилку.
Тепер приступаємо до приготування начинки. Для цього беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків. В окремій ємності збиваємо вершкове масло, цукор і ванілін до білого стану. Не перестаючи збивати, додаємо в масу жовтки.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані, вливаємо вершки і всипаємо борошно. Потім переливаємо все це в масляно-яєчну суміш і перемішуємо. Банан очистити, розминаємо в пюре і додаємо в нашу начинку. Все як слід, збиваємо, кладемо сир і перемішуємо. У самому кінці додаємо в сирну масу збиті з сіллю білки.
На охолоджену основу викладаємо начинку, розрівнюємо і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 160° духовці протягом 1 години. Потім трохи охолоджуємо чізкейк і ставимо на 6 годин в холодильник. При подачі на стіл поливають шоколадно-сирний чізкейк сиропом, прикрашаємо тертим білим шоколадом і свіжими листочками м'яти.
Рецепт шоколадного чізкейк без випічки
Інгредієнти: Для основи:
пісочне шоколадне печиво - 500 г; вершкове масло - 200 р. Для начинки:
сир - 500 г; сметана - 300 мл; цукор - 1 ст.; желатин - 20 г; швидкорозчинне желе - 10 г; вершки для прикраси. Приготування Як приготувати шоколадний чізкейк? Отже, беремо печиво і гарненько подрібнюємо його в блендері до дрібної крихти. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і висипаємо подрібнене печиво. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.
Потім викладаємо її в форму для випічки рівномірним шаром , формуючи по краях невеликі бортики, і прибираємо приготовлену основу на 40 хвилин у морозилку.
Тепер беремо сир, перекручуємо через м'ясорубку, додаємо трохи цукру і кладемо сметану, перемішуємо. Заздалегідь замочуємо в гарячій воді желатин і залишаємо розбухати. Хвилин через 20 вливаємо його в сирну масу і кладемо ванільний цукор за смаком. Гарненько збиваємо масу і викладаємо її рівномірним шаром на приготований раніше корж. Ставимо чізкейк в холодильник до повного застигання.
Тим часом розводимо в гарячій воді желе і трохи охолоджуємо, щоб по консистенції воно стало схоже на кисіль. Потім дістаємо форму з коржем і начинкою, акуратно виливаємо зверху приготоване желе і знову відправляємо в холодильник. Як тільки все остаточно застигне, акуратно знімаємо форму і прикрашаємо готовий шоколадний чізкейк без випічки збитими з цукром вершками.