Рум'яні повітряні обожнюють пончики і малеча, і дорослі. Американські пончики - донатси, є національним маркером: їх апетитне зображення можна побачити у фільмах, мультфільмах, музичних кліпах. Пончиків з глазур'ю є, поряд з індичкою традиційною стравою різдвяного вечері в Америці.
Пропонований рецепт американських пончиків ознайомить вас зі способом приготування цього чудово смачних ласощів.
Рецепт американських пончиків донатси
Інгредієнти: борошно - 05 кг; цукор - 100 г; молоко - 1 стакан; вершкове масло - 60 г; яйця - 2 шт.; дріжджі - 25 г; щіпка солі; рослинна олія для смаження. Приготування На маленькому полум'я розтоплюємо вершкове масло. Борошно просіваємо і робимо в ній ямку. Дріжджі розводимо в злегка теплому молоці. У зроблене в борошні поглиблення виливаємо розведені дріжджі, додаємо сіль, цукор, яйця і розтоплене масло. Всі компоненти вимішуємо до тих пір, поки не вийде однорідне тісто, по консистенції таке ж, як тісто для пиріжків. Залишаємо тісто на 1 годину, щоб воно підійшло.
Господаркам, швидше за все, хочеться дізнатися, як приготувати справжні американські дріжджові пончики з дірочкою. Для цього нам знадобиться 2 склянки різного діаметра. З розкотив пласта тіста склянкою вирізаємо кола більшого діаметру, в них робимо отвори за допомогою меншого склянки.
Смажимо пончики у великій кількості киплячої дезодорованої олії на середньому вогні. Підрум'янені вироби викладаємо на паперовий рушник, складений у декілька шарів (так ми позбудемося від надлишків олії). Якщо ви хочете отримати святкову випічку, пропонуємо рецепт американських пончиків з глазур'ю .
Інгредієнти: тісто з попереднього рецепта; вершкове масло - 60 г; молоко - 1 ст. ложка; шоколад (гіркий) - 60 г; цукрова пудра - півсклянки. Приготування Змішуємо вершкове масло, розтоплений шоколад, молоко і цукрову пудру. Якщо не додавати шоколад, можна отримати білу глазур. Пончики мачає в глазур (однією стороною) і посипаємо зверху яскравою цукрових крихтою або кокосовою стружкою.
Готово! Можна ласувати пампушками!